BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.323,98
HABER /  GÜNCEL

Ağca'dan Papa ile görüşme talebi!

Papa 2. Jean Paul'e suikast düzenleyen Mehmet Ali Ağca, Papa Franciscus ile görüşme talebinde bulundu.

Abone ol

Papa 2. Jean Paul'e suikast girişimi nedeniyle İtalya'da 19 yıl cezaevinde kalan Mehmet Ali Ağca, Türkiye'yi ziyaret edecek Papa Franciscus ile görüşme talebine olumlu ya da olumsuz bir yanıt verilmediğini belirtti.

Basın toplantısı düzenleyen Ağca, İncil'i eline alarak bir ayet okudu, ardından da Türkçe'ye çevirdi. Ağca, 27 Kasım 1095'te Papa'nın Haçlı seferlerini ilan ettiğini, 900 yıl sonra 27 Kasım 1979'da da kendisinin, Papa'yı öldürmek için kaçtığına ilişkin gazetelere mektup gönderdiğini belirterek, "Bu bir tesadüf mü? Bugün 27 Kasım 2014. Bundan 35 yıl sonra yine buradayım. Dimdik ayaktayım. İlahi planda tesadüflere yer yok. Bu bir ilahi plan. Ben burada Allah'ın adına bulunuyorum ve konuşuyorum" dedi.

Papa suikastini anımsatan Ağca, slaytlar eşliğinde yaptığı konuşmasında, "Meryem Ana'nın tacında benim Papa'ya sıktığım kurşun var. Son yüzyılın bütün papaları Meryem Ana'nın huzurunda diz çöktüler. Fatima mucizesi. Fatima mucizesinin merkezinde bir tek insan var. O benim. Papa bana geldi, 'bu suikast ilahi bir planın parçasıdır' dedi" diye konuştu.



Ağca, Papa Franciscus'un Türkiye'ye yapacağı ziyareti hatırlatarak, "İyi, hoş geldin. Barışa, uluslararası huzura, adalete hizmet ediyorsa hoş geldi. Ama din adamı önce hakikati söyleyecek. Teslis şeytani bir yalandır. Ateistlere saygı duyuyorum, ama sahte tanrı uydurmaya hakkınız yok. İncil'de teslis tanrısı yok. Mesih İsa da sahte tanrıdır" dedi.

Vatikan'ın, "la ilahe illallah, Allahuekber" dediğinde hizmetinde olacağını belirten Mehmet Ali Ağca, Vatikan'ın bütün zenginliğini fakirlere dağıtmasını istedi.

"DÜNYA MEDYASI HALA KATİL AĞCA DİYOR"

Hırvatistanlı Katolik Nazilerin 1 milyon Ortodoks öldürdüğünü ifade eden Ağca, bunun IŞİD'in yaptıklarından daha korkunç olduğunu söyledi. Dünya medyasının hala kendisini "Katil Ağca, terörist Ağca" olarak isimlendirdiğini ifade etti.

Mehmet Ali Ağca, basın mensuplarının, Papa Franciscus ile görüşme talebine bir yanıt verilip verilmediğine ilişkin soruları üzerine, kendisine olumlu ya da olumsuz bir cevap verilmediğini söyledi.



Ağca, Vatikan'ın barış ve halkların kardeşliği için yaptığı çabaları desteklediğini belirterek, "Papa'ya da 'hoş geldin' diyorum. Görüşseydim de aynı şeyi söyleyecektim. 'La ilahe illallah' diyecektim. Patrik Bartholomeos'a 'Mesih İsa Allah değil' dedim. Papa'ya da aynı şeyi söyleyecektim. Görüşse ne olur, gürüşmese ne olur? Benim bir tek unvanım var. Ben Allah'ın hizmetçisiyim" dedi.

Papa suikastiyle anılıyor olmanın kendisine bir şey hissettirmediğini belirten Ağca, bir mucizenin merkezinde olduğu için gurur duyduğunu kaydetti. Mehmet Ali Ağca'nın basın toplantısı boyunca güneş gözlüğünü çıkarmaması dikkat çekti.