BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,54
HABER /  EKONOMİ

Ağbal'dan ithal ikinci el otolar için müjde

Maliye Bakanı Naci Ağbal, ikinci el ithal otolardaki vergi sorunuyla ilgili gerekli düzenlemenin yapıldığını söyledi.

Abone ol

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yurt dışından getirilen ikinci, üçüncü elden araç devralan ya da satın alan kişilerin vergi mağduriyetlerin ortadan kaldırıldığını söyledi.

Naci Ağbal, dün ATO Congresium'da düzenlenen, CNR İMOB Ankara Mobilya Fuarını ziyaret etti. Ağbal, burada bir gazetecinin, "Yurt dışından getirilen ikinci el araçlardaki vergi mağduriyeti"ne ilişkin sorusunu yanıtladı. Bu konuyla ilgili bir düzenleme yaptıklarını anlatan Ağbal, şöyle konuştu:

"Aracı ithal eden değil, aracı ithal ettikten sonra alan normal vatandaş müracaat edecek. Diyelim ki galerici araba ithal etmiş size satmış, siz ticaret odası başkanımıza satmışsınız, o da maliye bakanına satmış, araç bu arkadaştayken de aracın aracın üzerine haciz koymuşlar. Demişler ki bu aracın özel tüketim vergisi düşük ödenmiş. Dolayısıyla diyoruz ki Recep Beye (aracın son sahibi), 'Sen eğer o aracın üzerindeki ödenmesi gereken verginin dörtte birini ödersen, o aracın üzerine soruşturma nedeniyle konulan haczi kaldıracağız. İşin özü budur."