BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Ağarın yapacağı ilk iş

DYP lideri Mehmet Ağar, Rize'de PKK Koordinatörlüğü ile ilgili şunları söyledi:

Abone ol

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, iktidara geldiklerinde PKK Koordinatörlüğü müessesini kaldıracaklarını söyledi.
Karadeniz gezisine çıkan ve dün Rize'ye gelen DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, bugün esnaf ziyaretleri yaptı, vatandaşlarla sohbet etti. Ağar, daha sonra partisinin Rize İl Başkanlığı'nda basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fındık ve Türkiye için gerekirse partisinin dağılmasını göze alacağı yönündeki açıklamalarını değerlendiren Ağar, Erdoğan'ı göz yaşartıcı bir şekilde Türkiye'yi düşünen pozlar sergilemekle suçladı. Başbakan'ın sözlerini samimi bulmadığını kaydeden Ağar, "Büyük gazetede yazıyor, Başbakan fındığı kurtarıyormuş da, Türkiye'yi kurtarıyormuş da partisi de batarsa batsınmış. Göz yaşartıcı pozlar sergiliyor. Türkiye'yi düşünen pozlar sergiliyor. Ya bilgisizliğe dayanıyor bu sözler ya da yalana. Fındık politikasıyla kurtardıkları Türkiye değildir. Avrupa'daki birkaç tane büyük çikolata sanayicisidir. Milletin de bu palavralara karnı toktur. Mükellefiyet altına girdiğiniz yerlere verdiğiniz sözlerden dönemiyorsanız, bu yalanlarla Türkiye'yi kandırmaya hakkınız yoktur" dedi.

Hükümetin millete hesap vermekten kurtulamayacağını söyleyen Ağar, "Halkın hükümetten bir umudu kalmamıştır. Bu hükümet millete dayanmaktan vazgeçmiştir. Kendini bırakıp kaçmayı düşünüyorsan, bir yerlere, millete hesap vereceksin. Millete hesap vermekten kurtuluş yoktur" diye konuştu.
Terörle mücadelede işbirliği kapsamında ABD'nin Türkiye'de koordinatör atamasını da değerlendiren Ağar, kendilerinin iktidara geldiklerinde bu müessesesi kapatacaklarını ifade etti. "Türkiye'de silahların susmasından, insanların ölmemesinden, anaların yüreğinin yanmamasından şikayetçi olmamız söz konusu olamaz" diyen Ağar, şöyle devam etti:

"Türkiye'de bu işler hiç olmamalıdır. Terör kımıldayamaz olmalıdır. Kendi kendilerini lağvetmelidirler. Türkiye'de terörle bir yere varılmayacağı görülmüştür. Millet bunu görmüştür. Millette böyle bir irade vardır. Fakat hükümette irade noksanlığı olduğu için hükümet bugüne kadar bu noktada kımıldamadan durmuştur. Bu mesele Türkiye'nin meselesidir. Türkiye bu meseleyi mesele olmaktan çıkartacaktır. Türkiye kendi meselesini başkalarına ihale ederek işin içinden çıkamaz. Dolayısıyla ben koordinatörlük müessesesini iktidara geldiğimde kaldırırım"
Ağar ve beraberindekiler, Rize'deki ziyaret ve incelemelerin ardından karayolu ile Trabzon'a hareket etti.