BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,10
ALTIN 2.305,44
HABER /  GÜNCEL

Ağaoğlu'nun CEO'sundan açıklama İZLE

İstanbul'da düzenlenen yolsuzluk operasyonu kapsamında çok sayıda işadamı, bakan çocukları ve belediye başkanları gözaltına alındı.

Abone ol

Ağaoğlu Grup CEO'su Hasan Rahvalı, Ali Ağaoğlu'nun gözaltında olduğu iddiaları üzerine "Gözaltında değil. Bilgi alınması amacıyla emniyete davet edildi" açıklamasında bulundu. 

Bazı kamu görevlileriyle ilgili yolsuzluk iddiaları üzerine alınan bir mahkeme kararıyla belirli sayıda işadamının ifadesine ihtiyaç duyulduğunu belirten Rahvalı, “Bu kapsamda da Sayın Ali Ağaoğlu ihtiyaç duyulan bir ifadeyi vermek üzere emniyete gitmiş bulunuyor” dedi. Ali Ağaoğlu’nun emniyete davet edildiğini kaydeden Hasan Rahvalı, “Arama yapıldı, tamamlandı. Aramayla ilgili herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı, bu da tutanağa bağlandı” diye konuştu.

İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA İDDİALARINI YALANLADI

İhaleye fesat karıştırma iddialarını da yalanlayan Rahvalı, “İhaleye fesat karıştırma iddiasını ben de televizyonda duydum. Bu tür şeyler resmi belgeye dayanmadığı için kesin bir şey söylemek mümkün değil. İhaleye fesat karıştırma iddiaları olayının içerisinde Ağaoğlu Grubu’nun olması mümkün değil. Bugün halka açık, hatta canlı yayında yapılan ihalelere katılıyoruz. En son Kartal ihalesinde 41 tane uluslararası müteahhitlik ve yerli firmaların olduğu açık bir ortamda adeta bilek güreşiyle kazanılan ihaleler bunlar. Kaldı ki her girdiğimiz ihaleyi de biz almıyoruz. Böyle bir iddianın mesnetsiz olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.Aramalar sırasında herhangi bir belge veya dokumana el konulmadığını aktaran Rahvalı, “Polis ve adli makamlar bizden bilgi, belge isterse her şeyimiz açıktır. Aramalar bitti ve tutanağa bağlandı” dedi.

AVUKATI: SUÇLAMALARI BİLMİYORUZ

Ali Ağaoğlu’nun avukatı Adnan Uğur Kılıç, yaptığı açıklamada, müvekkilinin ne ile suçlandığını bilmediklerini kaydederek şunları söyledi:

“15 kişilik bir polis grubu bu sabah şirket merkezine geldiler. Ben de oradaydım. Yaptıkları arama sonrası tutanak tutup gittiler. Her hangi bir suç unsuruna rastlanamadı. Ali Bey’in neden alındığını bilmiyoruz. Görünen ile gerçek olan farklı burada. Ortada bir kavga var. Bazen böyle sos olsun diye birilerini alıyorlar. Ne ile suçlandığımızı, suçlanıp suçlanmadığımızı bile bilmiyoruz. Bu aşama ne söylesek yanlış olur."

18404.jpg

POLİS, AĞAOĞLU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AYRILDI

Ağaoğlu şirketler grubunun Ataşehir'deki genel müdürlük binasına gelen polis, incelemenin ardından şirketten ayrıldı.