BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.490,79
HABER /  GÜNCEL

Ağaoğlu Zekeriya Öz için ifade verdi

Savcı Zekeriya Öz'ün 'Dubai tatili' soruşturmasında işadamı Ali Ağaoğlu tanık oldu.

Abone ol

Görev yerinin değiştirilmesinin ardından Bolu Cumhuriyet Savcısı olarak atanan Zekeriya Öz'ün, hakkında çıkan haberlere ilişkin yaptığı suç duyurusu kapsamında, iş adamı Ali Ağaoğlu'nun tanık olarak ifadesine başvuruldu. Ağaoğlu'nun Dubai'deki bedava tatil iddiasına ilişkin "Savcı Öz'ü temsilciliğimiz ağırladı" dediği iddia edildi.

"BEDAVA TATİL" İDDİASI İÇİN İFADE VERDİ

17 Aralık soruşturması kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan Ali Ağaoğlu, bedava tatil iddiasına ilişkin savcı Zekeriya Öz'ün şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada tanık sıfatıyla ifade verdi. Bir süre önce Öz'ün ailesi ve bir grup arkadaşı ile Dubai'de tatil yaptığı, bu tatilinde masraflarının Ali Ağaoğlu tarafından ödendiği iddia edilmişti. Bedava tatil iddialarına ilişkin savcı Zekeriya Öz, 'tatil masraflarını ben karşıladım' derken, Ali Ağaoğlu ise 'Zekeriya Öz'ün arkadaşı olan Dubai Temsilciliğimiz tarafından ağırlanmıştır' açıklamasını yapmıştı.

ÖZ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Bu iddiaların üzerine Zekeriya Öz, haberi yapan gazete ve gazeteciler hakkında suç duyurusunda bulunmuş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu tarafından konuya ilişkin soruşturma başlatılmıştı. Bu soruşturma kapsamında Ali Ağaoğlu tanık sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

AĞAOĞLU'NUN İFADESİ

Çağrı üzerine dün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Ali Ağaoğlu basın suçları savcısına ifade verdi. Tanık olarak ifadesine başvurulan Ağaoğlu'nun bedava tatil iddiasına ilişkin 'temsilcimiz ağırladı' şeklindeki ifadesini tekrarladığı iddia edildi.

Dün HSYK kararnamesiyle Bolu'ya atanan savcı Zekeriya Öz'ün suç duyurusu ile ilgili soruşturma basın suçları savcılığında devam ediyor.


22233.jpg

AĞAOĞLU ZEKERİYA ÖZ GERÇEĞİNİ ANLATTI

Ali Ağaoğlu 17 Aralık operasyonu sonrası patlayan Zekeriya Öz'in Dubai tatili için ilk kez açıklama yaptı. İşte Ağaoğlu'ndan Zekeriya Öz gerçeği... TIKLA OKU...