BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Ağaoğlu ve Seda Sayan'a ağır sözler

Bahçeşehir'de ağaçların kesilmesini protesto eden vatandaşlara katılan Prof. Dr. Orhan Kural iki ünlü hakkında sert konuştu

Abone ol

Çevreci eyleme destek veren Prof. Dr. Orhan Kural, Seda Sayan'a "beş para etmez" iş adamı Ali Ağaoğlu'na da "zübbe" dedi.

Bahçeşehir'de halk, çerve için eylem yaptı. Eyleme destek veren Prof. Dr. Orhan Kural, yeşilliklerin yok edilmesi karşısında gözyaşlarına boğuldu. Kural'ın eylemde yaptığı konuşmada sanatçı Seda Sayan ve işadamı Ali Ağağolu ile ilgili sert açıklamaları dikkat çekti.

Bahçeşehir halkı ağaçların kesilmesini ve yeşil alanların gitgide yok olmasını protesto etmek amacıyla Şelale Parkı'nda toplandı. Eyleme çevreci kimliği ile bilinen Prof. Dr. Orhan Kural da destek verdi. Eylemde bir konuşma yapan Kural, katılımın az olmasında şikayet ederek, "Gelenlere teşekkür ediyorum. Gelmeyenleri ise kınıyorum. Herhalde şu an evde 90 - 60 - 90, Türkçesi noksan, beş para etmez Seda Sayan'ı seyrediyorlar" ifadelerini kullandı.

Kural, konuşmasında yerel yönetimleri de eleştirerek, "Malesef Türkiye'de bir çok belediyenin gözü yeşil alanlarda. Gözleri doymuyor. Doların yeşili, doğanın yeşilini daima yeniyor. Maalesef herşeyi para üzerine kuruyorlar. Bir şehrin kalitesi Ali Ağaoğlu denilen o zübbe adamın evleri ile ölçülmez. Bir şehrin kalitesi yeşil alanlarla, özürlülere verilen değer ile, kütüphanelerdeki kitap sayısı ile ölçülür" diye konuştu.

Kural, konuşmasının sonunda gözyaşlarına boğulurken, Bahçeşehir halkı tarafından teselli edildi. Eylem sonunda katılımcılar parmaklarını yeşile boyayarak beyaz bir çarşafa iz yaptılar.