BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Aganta Burina Burinata sorusu gündem oldu!

Kim Milyoner Olmak İster'de sorulan Aganta Burina Burinata sorusu gündem oldu. Dün akşam en çok merak edilen soru Aganta Burina Burinata hangisiyle ilgili terimdir oldu.

Abone ol

Aganta Burina Burinata nedir, hangisi ile ilgili bir terimdir. Kim Milyoner Olmak İster'de dün akşam sorulan soru sosyal medya gündem oldu. Büyük finale emin adımlarla yürüyen yarışmacının karşısına gelen Aganta Burina Burinata nedir sorusu ekran başındakikeri de meraklandırdı. Peki Aganta Burina Burinata nedir, hangisiyle ilgili bir terimdir?

kim-milyoner-olmak-ister.jpg

Dün akşam, ekranların en çok seyredilen yarışma programlarından Kim Milyoner Olmak İster’de soruldu. 26 Ağustos Çarşamba günü yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yeni bölümünde sorulan “Aganta Burina Burinata hangisiyle ilgili bir terimdir?” sorusu cevabı haberimizin devamında.

Aganta Burina Burinata hangisiyle ilgili bir terimdir?
A: Havacılık
B: Denizcilik
C: Askerlik
D: Astronomi

CEVAP: Denizcilik

Aganta Burina Burinata hakkında

Aganta Burina Burinata, Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın 1946 yılında yazdığı bir romandır. Halikarnas Balıkçısı adıyla tanınan deniz ve Bodrum tutkunu Cevat Şakir; yapıtına bir denizci teriminin (“serenlerin üstündeki üst ve alt yelkenleri tut”) adını vermiştir.
Bodrum’lu bir denizci olan Mahmut’un ağzından deniz ve deniz insanının anlatımının konu edildiği kitap, denize ve deniz insanlarına beslenen sevgiyi şiirsel bir dille ve coşkulu bir şekilde ele almaktadır.

Romanın altı kahramanı vardır: Mahmut, Süleyman Kaptan (Mahmut’un babası), “Kirpi” Halil, Fatma (Mahmut’un çocukluk arkadaşı), Hakkı Reis ve Ayşe (Mahmut’un karısı). Yapıt, Mahmut’un anıları şeklinde aktarılmış olup, Düş Sokağı Sakinleri müzik topluluğu tarafından bestelenmiştir.