BIST 8.888
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.240,97

Ağaç aşı tutmuyor

ülkenin yeni bir başlangıca ihtiyacı var.

Eh!  Artık bizde sıcak suya ayak bastık sonunda…

Hep etrafında dolaşıp görmezden gelinen, yüzleşmek istemediğimiz gerçekler herkesin bilinçaltından su yüzüne çıktı sonunda.

Sözüm ona açılım peşinde olanlar hiç mi tarih okumadılar?  Neyin açılımı, düpedüz ihanetin arkadan dolanıp puan alma peşinde olanların,  bulanık suda balık tutma heveslilerinin, Cumhuriyet tarihi boyunca yapamadıklarını şimdi hayata geçirmenin peşindeler

Yaşananlar terör eylemiymiş

Sadece bu kadar mı?

Sanırsın sayıları bir elin parmağını geçmiyor.

Kardeşim kâbus bitmez mi?

Terörden,80 yıldır bu milletin çektiği nedir. Kaç şehit verilip sonra mezarlarında kemikleri sızlatılacak. Artık gaflet uykusundan uyanılmalı herkes aklındakini söyleyip yol almalı.

Kurtuluş savaşında ülkemin insanı işgalcilerle uğraşırken, ermeni çetecilerden sırtına yediği hançerden ne farkı kaldı yaşananların?

Yoksa kurtuluş savaşında, dersimde o hançeri sırtımızda dolaştırdılar da farkına mı varamadık.

Cumhuriyetle birlikte aşı yapılmak istendi birlikte yaşasın diye Türklerle, Kürtler.

Maalesef Ağaç aşı tutmuyor; meyveleri acı, buruk ve yabancı. Gövde başka, uzanan dal başka, kiraz ağacına zakkum aşılamak misali.

Aklı başında olan bu ağaçtan meyve beklemez. Tatları farklı, mevsimleri koşulları hiç aynı değil. Bazı dallarda meyve var ama onlarında sayısı öyle çok fazlada değil.

Bu ülkenin yeni bir başlangıca ihtiyacı var.

Çünkü harcında yabancı madde etkisi çok fazla.

Hdp nin oy oranındaki artış demokrasinin gelişimini değil aslında halkların ne kadar birbirinden uzaklaştığının işaretidir. Oy oranındaki artış demokrasinin desteklenmesi değil terör yanlılarına verilen cesaret olmuştur.

Kimse kusura bakmasın bu ülke adım adım kendi çıkmazını tanıyacak ve yüzleşecek. Başkasının bahçesinde erik aşıran çocuk misali, kendi bahçesindeki hırsızdan beyhude habersiz yaşıyoruz.

Kişisel hırsların, heveslerin kölesi basiret yoksunları, sonradan görme ithal siyasetçiler binlerce yıllık Türk tarihini, Türk uygarlığını hiç bu kadar örselemediler.

Hani koca çınar dediğimiz kendini içten içe çürütüp devirdiğimiz imparatorluğun hastalığı hiç bitmemiş meğerse hastalık evlatlarını da yıllarca sinsice sarmış, Kangren misali…

Türkiye’yi bölmek isteyip dağa çıkanlar artık kına yaksınlar, çünkü o kadar başarılı oldunuz ki kimle konuşsam sizinle aynı fikirdeler;  bu ülkede devamlı ölmektense bir kere ölürüm diyenlerin sayısı bir sene içinde katlanarak çoğalmış.

İstediğiniz ayrılığa üzülecek kalmamış...

Oyunu uzatmanın manası kalmadı.

Ödenecek bedel, geleceği kavrayamayan atalardan bize mirassa eğer

Çocuklarımıza borç bırakmadan ödenmeli.

(Kardeşlik bağıyla ülkesine bayrağına bizim kadar bağlı geleceğe dair kader birliği yapan Kürt kardeşlerimi tenzih ediyorum)