BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.501,04
HABER /  DÜNYA

Ağabeyine ateş edip arkadaşını öldürdü

Samsun’da ağabeyine tabancayla ateş açınca kavgayı ayırmak isteyen arkadaşını öldürmek suçundan yargılanan genç, toplam 25 yıl 5 ay hapis ce...

Abone ol

Samsun’da ağabeyine tabancayla ateş açınca kavgayı ayırmak isteyen arkadaşını öldürmek suçundan yargılanan genç, toplam 25 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, Canik ilçesi, Yeni Mahalle’de 3 ay önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, karıştığı bir olaydan dolayı polis tarafından aranan Gürcan Ş. (33), bir kişiyle kavga edince olay yerinden otomobil ile kaçtı. Kavga ettiği kişinin aracının plakasını polise bildirip yakalanmasından korkan Gürcan Ş., ağabeyi Rıdvan Ş.’in (35) yanına gidip aracını değiştirmek istedi. Bu sırada Gürcan Ş. ile ağabeyi Rıdvan Ş. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine olay yerinde bulunan Gürcan Ş.’nin arkadaşı Maksut Yıldırım (23), kardeşleri ayırmak istedi. Bu sırada ağabeyine tabancayla ateş açtığı iddia edilen Gürcan Ş., kazara arkadaşı Maksut Yıldırım’ı vurdu. Ağır yaralanan Maksut Yıldırım, kaldırıldığı özel bir hastanede hayatını kaybetti.
Olaydan sonra tutuklanan Gürcan Ş.’nin Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanması sona erdi. Bugün görülen davada, Gürcan Ş., Maksut Yıldırım’ı öldürmek suçundan 20 yıl, ağabeyini tehdit suçundan 3 yıl 4 ay ve ruhsatsız silah suçundan da 2 yıl 1 ay olmak üzere toplam 25 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.
(İHA)