BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.285,22
HABER /  GÜNCEL

Şehit annesinin acılı feryadı!

Afyonkarahisar’da şehit olan 25 askerin DNA testi sonuçları tamamlamadığı için cenazeler ailelere teslim edilmedi. Ailelerin acı bekleyişi sürüyor...

Abone ol

Afyon'da askeri mühimmat patlaması sonucu şehit olan Trabzonlu Er Onur Fikret Dülger’in annesi Figen Mahi Dülger, “Kimliği belirlenen 19 şehit hangileri? Yoksa benim oğlumun parçaları bile kalmadı mı?” diye feryat etti.

Afyonkarahisar’da Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda bulunan mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerin DNA testi çalışmaları, Keçiören Adli Tıp Kurumu’nda devam ediyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Azerbaycan ziyareti öncesinde, “Afyonkarahisar’daki patlamada hayatını kaybeden 19 şehidimizin DNA testleri tamamlandı” açıklamasının üzerine şehit yakınları bir bir Adli Tıp Kurumu’na gitti.

19 ŞEHİT HANGİLERİ?
Milliyet Gazetesi'nden Ünal Çam'ın haberine göre, GATA misafirhanesinde kalan Trabzonlu şehit Onur Fikret Dülger’in ailesi de jandarmaya ait minibüsle Adli Tıp’a geldi. Baba Zekai Fırat Dülger burada bekleyen askeri yetkililerden DNA testiyle ilgili çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Anne Figen Mahi Dülger ise, “Başbakan, ‘19 şehidimizin DNA testleri tamamlandı’ dedi. Kimliği belirlenen 19 şehit hangileri, yoksa benim oğlumun parçaları bile kalmadı mı?” diye feryat etti. Bir süre Adli Tıp önünde bekleyen aile, jandarmaya ait minibüsle GATA misafirhanesine döndü.

İKİ KEZ SAVRULDUK
Afyonkarahisar’daki cephanelikdeki patlamada sol kolundan yaralanan er Fatih Yüksel, memleketi Aksaray’a geldi. Patlama anında nöbet tuttuğunu belirten Yüksel, “İlk patlamada yerimizden savurulduk. İkinci patlama ikinci kez savrulduk. Daha sonra ambulansla bizi götürdüler” diye konuştu.

Yaralı akserlerden er Soner Güleçyüz ise geldiği memleketi Konya’da konuşmaması yönünde askeri yetkililerden talimat verildiğini söyledi. Yaralı askerlerden Gökhan Güldal da memleketi Kilis’te görüntü alan gazetecilere tepki gösterdi. Bursa Valisi Şahabettin Harput’un evinde ziyaret ettiği yaralı askerlerden Ufuk Terzioğlu ise, yaşananlar hakkında hiçbir şey söylemek istemediğini ifade ederek, “Daha fazla o durumu hatırlamak istemiyorum” diye konuştu.