BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.510,75
HABER /  GÜNCEL

Afyon hava durumu kar ne zaman yağacak

Afyon hava durumu kar ne zaman yağacak son meteorolojik tahminler neler? Afyon'da dondurucu soğuklar özellikle geceleri çok etkili oluyor. 5 günlük haritalı Afyon hava durumuna bakıldığında kar yağışı yok ama dondurucu soğuklar etkili sıcaklık eksi derecelerde. Afyon'da sisli ve puslu bir hava durumu var.

Abone ol

Afyon hava durumu nasıl, kar ne zaman yağacak soruları merak konusu oldu. Afyon'da dondurucu soğuklar özellikle geceleri çok etkili oluyor. 5 günlük haritalı Afyon hava durumuna bakıldığında kar yağışı yok ama dondurucu soğuklar etkili sıcaklık eksi derecelerde. Afyon'da sisli ve puslu bir hava durumu var.

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kastamonu'nun kıyıları, Bartın ve Sinop çevrelerinin yağmur ve sağanak, Trabzon ve Rize'nin yüksek kesimleri ile Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Ardahan ve Kars çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında, batı bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Doğu Karadeniz’de beklenen yağışların, akşam saatlerine kadar Rize’nin doğu ilçeleri (Çayeli, Pazar, Hemşin, Ardeşen, Fındıklı ve Çamlıhemşin) ve Artvin’in kuzey ilçelerinde (Arhavi, Borçka, Hopa, Kemalpaşa ve Murgul) kuvvetli (50-85 kg/metrekare) yağmur, 500 metre üzeri rakımlı kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden başta Doğu Karadeniz’i iç kesimlere bağlayan kara yollarında yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, ani sel, su baskını, heyelan, buzlanma ve don olayı, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.