BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.437,29
HABER /  DÜNYA

Afrodit suyu dereye akıyor

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükçetmi köyünde MTA tarafından gecen yıl yapılan sondajlar yüzünden Afrodit kaplıcasının suyu kesili...

Abone ol

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükçetmi köyünde MTA tarafından gecen yıl yapılan sondajlar yüzünden Afrodit kaplıcasının suyu kesilince, kaplıca kapısına kilit vuruldu. Afrodit kaplıcasına gitmesi gereken sıcak su, sondaj yapılan yerden Ilıca deresine akıyor.
Asırlardır körfez halkına şifa dağıtan ve antik çağda, Afrodit’in vücudunda çıkan çıbanların iyileşmesini sağladığı rivayet edilen kaplıcanın kapısına kilit vuruldu. Küçükkuyu’ya 5 kilometre mesafede Küçükçetmi köyündeki Afrodit kaplıcasının suyu, MTA’nın yakın bir yerde yaptığı sondajın ardından kesildi. Su kesilince de kaplıcanın kapısına kilit vuruldu.
Küçükçetmi muhtarlığı tarafından işletilen kaplıca, MTA ile muhtarlığı mahkemelik etti. Sondaj vurulan yerin kapatılması halinde Ilıca deresine akıtılan sıcak suyun yeniden kaplıcaya ulaşacağını söyleyen vatandaşlar, “Burası doğal bir güzellik. Ancak faydalanamıyoruz. Bu mesele mahkemelik oldu, ancak sondaj yeri henüz kapatılmadı. Şifalı olduğuna inandığımız bu su ise boşa akıyor” diye konuştu.
(İHA)