BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,01
ALTIN 2.318,81
HABER /  GÜNCEL

Afrin'in sembol fotoğrafındaki yiğitler konuştu

Afrin'de yaralanan ve Acil Servis'te el ele tutuşurken çekilen fotoğrafla Türkiye'yi kenetleyen Mehmetçiklerin kim oldukları ortaya çıktı. Hayati tehlikeyi atlatan iki asker duygu dolu anları anlattı.

Abone ol

Afrin’de 5 Şubat’ta teröristlerin kalleş havan saldırısı sonucu yaralanan iki asker tedavilerinin ardından kendilerine geldi. İkisi de tankçı uzman er olan Mehmetçiklerden Olcay Özçam’ın başına ve bacağına şarapnel parçaları isabet etti. Ali Uysal da kolundan yaralandı. Hassa’da tedavi altına alınan askerlerden Özçam, Ankara GATA’ya nakledildi. Uysal’ın Hassa Devlet Hastanesi’ndeki tedavisi ise devam ediyor.

'O ANDA ELİMİ TUTTUM' Hayati tehlikeyi atlatan askerler, o fotoğrafın hikayesini Vatan gazetesine anlattı. Hassa’da tedavisi süren Ali Uysal’ın sözleri, Türk milletinin sahip olduğu ruhun özeti gibiydi: "Silah arkadaşım Olcay’la aynı mevzideydik. Şarapnel ve roket parçaları vücudumuza isabet etti. Hastanede Olcay’ın çok acı çektiğini gördüm. Olcay diye 36 kez bağırdım. Şarapnel parçaları kafasına gelmiş. Beni duymadı. Kusmaya başladı. Sonra cevap verdi. O anda elini tuttum. Yanında olduğumu bilsin istedim. Asla korktuğumuz için değil, orada mesaj vermek istedik. Bizi çektiklerinden haberimiz bile yoktu. Biz el ele verdikten sonra üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey yok."

'DEVREMİN SESİNİ DUYDUM' Ankara GATA’da tedavisi süren Olcay Özçam da şunları söyledi: Ben başıma darbe almıştım. Acile geldiğimizde Ali adımı seslenmiş ve ben cevap vermeyince korkmuş. Bir an devremin sesini duydum. O anda elimi sıkı sıkı tuttuğunu hatırlıyorum sonrası yok. Beyin kanaması geçirmişim. Bir gün yoğun bakımda kaldıktan sonra normal odaya çıkarıldım. İlk işim Ali’yle konuşmak oldu.

‘TÜRKİYE’NİN ÖZETİ’Tankçı uzman er Olcay Özçam, “Fotoğraftan da dün sabah haberim oldu. O fotoğraf Türkiye’nin özetidir” dedi.

‘VATANA CANIM FEDA’ Tankçı uzman er Ali Uysal da, “Devletimiz ayakta kalacaksa biz canımızı, kolumuzu bacağımızı vermeye razıyız” sözleriyle bu milleti özetledi.