BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.507,75
HABER /  GÜNCEL

Afrin'e girerken durdurulan ABD konvoyundan çıkanlara bakın!

PKK’ya verdiği TOW füzeleriyle Cumartesi günü 5 askerimizin şehit edilmesine neden olan ABD’nin dün İdlib’den Afrin’e TIR’larla gönderdiği yeni silahlar ele geçirildi.

Abone ol

Muhaliflerin sınırda durdurduğu kamyon ve TIR’dan Konkurs-Fagot tipi antitank füzeleri çıktı. İdlib'in kuzeyindeki Salva ile Şeyh Akil bölgeleri arasında ÖSO gruplarından Nureddin Zengi’ye bağlı askerler, şüphelendikleri kamyonu durdurup aradı. Yakıt tankeri süsü verilmiş kamyonun silah taşıdığı anlaşıldı. Muhalifler bunun üzerine başka bir TIR’ın dorsesini de aramaya karar verdi. Açılan konteynerin ağzına kadar silah yüklü olduğu görüldü.

Yeni Şafak’ın ulaştığı bilgiye göre araçları Afrin’e sevk edenler İdlib’deki ABD bağlantılı gruplar. Pentagon/CIA’nın doğrudan yönettiği bu gruplara verilen silahlar İdlib’de farklı bölgelerde depolanıyordu. Terör örgütü PKK’nın ihtiyacı doğrultusunda Afrin’e gönderiliyor. İdlib’de Rus uçağını düşüren MANPADS’ları da ABD’liler verdi.

KONKURS, FAGOT, AT-4: ‘Muhalif’ görünümlü ABD yanlısı grupların bölgede daha çok sayıda silah deposu bulunduğu belirtiliyor. ÖSO tarafından Afrin’de durdurulan kamyon ve TIR’dan yüzlerce ağır makineli tüfek, şarjörler, onbinlerce mermi, RPG roketatar ve hepsinden önemlisi, PKK’nın son 2 günde Mehmetçiğe karşı en az 4 saldırıda kullandığı ‘9M113’ kodlu Konkurs tipi tanksavar füzeleri çıktı. Konkurs dışında, ‘9M111’ kodlu Fagot tipi tanksavar da yine konteynerden çıkanlar arasında. ABD’nin PKK’ya gönderdiği silahlar yalnızca Rus menşeili Konkurs ve Fagot’tan ibaret değil. İsveç yapımı AT-4 tanksavarları da yine Amerikalılar tarafından PKK’ya CIA güdümlü gruplarca ulaştırılıyor. Bizzat ABD’nin ürettiği TOW’lar ve Fransız-Alman yapımı Milan füzeleri de PKK’nın elindeki silahlar arasında.

O İSİM YİNE GÜNDEMDE: Sözkonusu silah organizasyonunun merkezinde ise bir isim dikkat çekiyor: Suvvar Suriye adlı grubun liderliğini yapan Cemal Maruf. Türkiye’de ABD’lilerin kullandığı İncirlik Üssü’nün sıkı bir müdavimi olan Maruf, bölgede Pentagon’un ‘en sadık adamı’ olarak biliniyor. Silah kaçakçılığı yaptığına yönelik geçmişte hakkında çok sayıda iddia bulunan Maruf, aynı zamanda ABD’nin Suriye’de silah verdiği ilk grubun da liderliğini yaptı. PKK’ya silah sevkiyatına yönelik organizasyonu Cemal Maruf’un yaptığı ileri sürülüyor