BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,93
HABER /  DÜNYA

Afrin'e gireriz deyince ABD'nin paçaları tutuştu YPG'ye şok!

AFRİN için Türkiye operasyon hazırlıkları yapınca önce Rusya, ardından da ABD'den YPG'yi şoke eden kararlar geldi. Rusya 'çık' resti çekerken, ABD'de de YPG'ye kapıyı göstermeye hazırlanıyor.

Abone ol

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde YPG/PYD koridoruna kesin olarak izin vermeyeceğini tekrar tekrar açıklaması ve tüm hazırlıklarını tamamlayarak operasyon için “an” beklemesi Rusya ve ABD’nin strateji değiştirmesine neden oldu.

Önce Rusya, YPG'ye "Afrin'i terket, Türkiye müdahale ederse tarafsız kalırız' mesajını yolladı.

Türkiye'nin operasyon hazırlığı ABD'ye de planları değiştirtti. ABD Türkiye ile görüşme masasına yeni kartlar sürdü. Bu kartlardan birinin de ABD’nin kontrolündeki YPG’nin Afrin’i terk etmesi karşılığında, Rusya ve Türkiye’nin ateşkes anlaşmasındaki kilit şehir İdlib’de var olmak istediği ileri sürülüyor.  Ancak bu gelişmelerin Türkiye’nin operasyon planında değişiklik yapmadığı, görüşmeler sürecinde beklemeye aldığı belirtiliyor.

TÜRKİYE TETİKTE BEKLİYOR
Türkiye Afrin’den gelen saldırılara şimdilik misliyle karşılık veriyor ve angajman kurallarını aşacak bir tehdide dönüşmesi halinde operasyon kararının uygulanabileceği mesajı veriyor. Türkiye’nin Afrin sınırına yaptığı askeri yığınak ve bölgede bulunan askeri ile ÖSO güçlerinin operasyon için hazır beklediği belirtiliyor. Türkiye sahadaki etkinliğini Suriye’nin güneyindeki muhalifleri ateşkes konusunda ikna ederek ve Astana sürecinin devamlılığını sağlayarak sürdürüyor.

Afrin nerede operasyonu neden önemli? Haritasına bakın

Son dakika Afrin ültimatomu! PYD'nin hayalleri yıkılacak