BIST 9.066
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,77

Afrin'e 15 km kaldı PKK'dan kan donduran talimat!

Afrin'e 15 km kaldı PKK'dan kan donduran talimat!

Afrin'deki terör varlığına yönelik Zeytin Dalı Harekatı 46. gününde de hız kesmeden sürerken, Afrin'e sadece 15 kilometre kaldı. PKK, kayıplarını tabandan gizleyebilmek için öldürülen teröristlerin cesetlerinin saklanması talimatı verdi.

Afrin'e 15 km kaldı PKK'dan kan donduran talimat!

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Afrin'in teröristlerden temizlenerek, sınır hattında güvenliğin sağlanması amacıyla başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı’nın 46'ncı gününde, 17 kilometre derinliğe ulaşıldı. 3'ü belde olmak üzere yaklaşık 150 köy ve stratejik noktanın ele geçirildiği harekatta hedeflenen nokta olan Afrin'e, sadece 15 kilometre kaldı. Terör örgütü PKK/YPG'nin çözülmeyi önlemek için kaybedilen yerlerde teröristlerin cesetlerinin gizlenmesi talimatı verdiği de ortaya çıktı.

Afrin'e 15 km kaldı PKK'dan kan donduran talimat!

63 YARALI ASKER CEPHEYE GERİ DÖNDÜ: Coğrafi koşullara ve mevsim şartlarına rağmen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri ile birlikte ilerleyişini sürdüren TSK birlikleri, geride kalan 46 günde büyük başarı elde edip, 3'ü belde merkezi, köyler, dağ ve tepeler ile stratejik bölge olmak üzere 150'nin üzerinde noktada kontrolü sağladı. 46 gündür sürdürülen harekatta 2 bin 872 terörist etkisiz hale getirilirken, saldırı ve çatışmalarda 41 asker, şehit oldu. Hain saldırılarda yaralanan 199 askerden 63'ü ise tedavilerinin tamamlanmasının ardından cepheye tekrar dönerek, teröristlere karşı mücadeleye devam etti.

Afrin'e 15 km kaldı PKK'dan kan donduran talimat!

17 KİLOMETRE DERİNLİĞE ULAŞILDI, 'FÜZE KORKUSU' SONA ERDİ: Zorlu kış koşullarına ve arazi yapısına karşın başarıyla sürdürülen harekatta önüne çıkan engelleri tek tek aşan TSK birlikleri ve ÖSO güçleri, Türkiye sınırından itibaren 17 kilometre derinliğe ulaştı. Bu derinliğe ulaşılması ile birlikte teröristlerin Kilis ile Hatay'ın ilçelerini hedef alan saldırıları sonlandırılmış oldu. Harekatın ilk günlerinde Afrin kırsalındaki teröristlerin Rus yapımı Grad füzeleriyle Kilis kent merkezi ve Hatay'ın ilçelerine yönelik yaptığı saldırılar da bitirildi. Harekatta hedeflenen nokta olan Afrin'e, sadece 15 kilometre kaldı.

Afrin'e 15 km kaldı PKK'dan kan donduran talimat!

HER YERE TÜNEL YAPIP, PATLAYICI TUZAKLAMIŞLAR: TSK'nın çatışmaların ardından ele geçirdiği bölgelerde ise terör örgütünün hemen hemen her yere betonarme kuleler inşa ederek, Türkiye tarafını gözetlediği ve olası kara operasyonuna karşı savunma hatları oluşturduğu ortaya çıktı. Teröristlerin hakim noktaları kaleyi andıran yapıların altına betonarme olarak labirent tarzı tüneller yaptığı görüldü. Tünellerde açılan küçük mazgallardan teröristlerin saldırılar yaptığı görülürken, kaybedeceklerini anlayınca kaçtıkları bölgelerde yapılan aramalarda da güvenlik güçlerine saldırıda bulunmak için her yere mayın ve el yapımı patlayıcı döşedikleri saptandı. Teröristlerin bu hain planı da titizlikle hareket eden TSK unsurları tarafından boşa çıkarıldı.