BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,22
HABER /  GÜNCEL

Afrin'de Türk askerine sinsi tuzak! PKK'dan şok talimat

AFRİN ’de yürütülen istihbarat çalışmaları sonucu PKK'nın sinsi bir tuzağı daha ortaya çıkarıldı. PKK bölgedeki bazı köylerde halka ‘zehirli yemek’ talimatı verdi.

Abone ol

Köylülerden, Özgür Suriye Ordusu savaşçılarına ‘ikram’ görüntüsü altında içine zehir katılmış yemek göndermelerini isteyen teröristlerin bu talimatı, güvenlik birimlerince fark edildi.

Bu nedenle sahadaki birliklere, “Türkiye’den gönderilenler hariç, tüm ikramları geri çevirin” emri verildi.

Bunun yanında özellikle ilçe batısındaki yüksek rakımlı arazide tutunamayan PKK, Amanos dağlarını gözden çıkardı. PKK, Afrin dışında ikinci savunma hattı kurma kararı aldı. Yerleşim birimlerinde bu yönde konuşlanan teröristler, her biri gözetleme noktasına çevrilmiş evlere ‘canlı kalkan’ olarak kullanmak üzere sivilleri yerleştiriyor.

TERÖR ÖRTÜNÜN TAKVİYE HAMLESİNİ TSK BOZDU: Zeytin Dalı Harekâtı’nın hedefinde olan teröristlere destek için Menbiç’ten yola çıkan 15-20 araçlık PYD konvoyu, Münbiç’in batısındaki Al Yeşil ve Umcalud köyleri yakınlarında Türk savaş uçakları tarafından vuruldu. Havadan bombalanan 2 bölgede en az 10 PYD’linin öldüğü ve çok sayıda teröristin yaralandığı ifade edildi.

Görgü tanıkları, araçlardan çıkan PYD militanlarının kaçtığını söyledi. Afrin’de kıskaca alınan PYD’nin Münbiç, Kuzey Irak, Haseke ve Rakka’da silah ve bomba eğitimi verdiği yaklaşık 10 bin teröristi rejim bölgesi olan Nubul Zehra Beldesi üzerinden Afrin’e kaydırmayı planladığı öğrenildi.