BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,93
ALTIN 2.436,44
HABER /  GÜNCEL

Afrin'de sürpriz cephe! Azez'den girildi PYD/PKK şokta

AFRİN için yapılan Zeytin Dalı harekatında son dakika haberler geliyor. Operasyon birçok noktadan devam ederken TSK'nın son hamlesi PYD/PKK'ya şok yaşattı. Türk askeri ikinci bir cephe açtı ve Azez kentinden de harekat başlattı. Asker bu bölgede ilk stratejik başarısını elde etti. İşte Afrin operasyonunda son durum;

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Zeytin Dalı Harekatında terör örgütü PYD/PKK'nın işgalindeki Afrin'e doğusundaki Azez'den operasyon başlattı. Böylece PYD/PKK'nın Afrin'den kaçış yolu da kesildi. Bu sürpriz gelişmenin ardından bölgeye giriş yapan TSK unsurları stratejik öneme sahip Burseya dağını ele geçirdi.

Sahadaki AA muhabirleri, Harekat'ın 3. gününde TSK'nın Afrin'in doğusundaki Azez'den de operasyon başlattığını, kara unsurlarının hedef topraklara girdiğini bildirdi. Operasyonda çok sayıda ÖSO unsuru da yer alıyor.

Afrin'e geçişlerin büyük bölümü, Kilis'e bağlı Gülbaba köyünden olmuştu. Özgür Suriye Ordusu güçleri, Afrin içinde 3 gündür ilerlemesi devam ediyor. Türk askerleri, zırhlı araç ve tanklarla ÖSO güçlerine destek verdi. Kara harekatının başlamasıyla bölgedeki çatışmalar da şiddetlendi.

F-16'LAR HAVADAN VURUYOR

TSK'ya ait savaş uçakları, Afrin için fiziki korunma sağlayan stratejik önemdeki Burseya Dağı'nda yuvalanan terör hedeflerini vurdu. Terör örgütü, Burseya Dağı'nın hem Kilis il merkezi hem de muhaliflerin kontrolündeki Azez'e bakan konumu sayesinde bu bölgelerdeki sivilleri havan, top ve füze saldırılarıyla hedef alıyor.

Burseya'nın teröristlerden temizlenmesiyle Türkiye sınır hattı ile birlikte Azez ve çevresindeki Suriyeli sivillerin güvenliğine yönelik tehditler azalmış olacak.

Mehmetçik Azez'den böyle girdi işte ilk görüntülerMehmetçik Azez'den böyle girdi işte ilk görüntülerMehmetçik Azez'den böyle girdi işte ilk görüntülerMehmetçik Azez'den böyle girdi işte ilk görüntülerHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

 PYD/PKK MEVZİLERİ VURULUYOR

Sınır hattındaki TSK birlikleri de Cinderis beledesinde Celeme, Hemidiyye, Haclar, Freriye ve Tel sellür köylerindeki PYD/PKK mevzilerini topçu atışına tutuyor. TSK ve harekata destek veren ÖSO, dün Afrin'e kuzey, kuzeybatı ve batı bölgelerinden girerek 11 noktayı ele geçirmişti.

Türkiye'nin meşru müdafaa hakkı : Afrin, Esed rejiminin Temmuz 2012'de çatışmaksızın PYD/PKK’ya devretmesiyle, örgütün iç savaş boyunca en fazla yuvalandığı alanlardan oldu. Coğrafi yükseltileri nedeniyle Kilis'in merkezi ve Hatay'ın önemli bölümü Afrin'deki örgütün ateş menzilinde kalıyor. Örgüt uzun yıllardır Amanos Dağları'nı Suriye'den Türkiye'ye sızmak için kullanıyor. PYD/PKK, Suriye'nin kuzeybatısından Akdeniz'e çıkmak için de Afrin'e bel bağlıyor. Terör örgütü, Afrin üzerinden Fırat Kalkanı ve İdlib çatışmasızlık bölgesini de tehdit ediyor.

Suriye topraklarının dörtte biri, Türkiye-Suriye sınırının da yüzde 65'i örgütün işgali altında bulunuyor.

İran'dan Türkiye'ye son dakika Afrin çağrısı!

MİT'e büyük iş düştü Afrin harekatındaki görevleri neler?