BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.437,26
HABER /  GÜNCEL

Afrin'de son durum! Özel Harekat sınırda bekliyor! PÖH ve JÖH Afrin yolunda

Zeytin Dalı Harekâtı'nda 12 güne girilirken, Afrin’de ilk şehir içi operasyonun Raco beldesinde JÖH ve PÖH’lerin katılımıyla yapılacak. Pak Obası köyü de PKK'dan temizlendi ve Afrin'e yeni cephe açıldı.. Darmık Dağı havadan ve karadan bombalanıyor...

Abone ol

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile yürüttüğü Zeytin Dalı harekâtında Burseya Dağı’nın teröristlerden temizlenmesinin ardından ikinci cephe olan Afrin’in batısındaki Cinderes ve Şeyh Hadid bölgesindeki tepelerde tamamen kontrol sağlandı. ŞEhir operasyonlarda Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) da görev yapacak. Genelkurmay dün geceki operasyonlarda 22 hedefin imha edildiğini, 63 teröristin öldürüldüğünü, böylece Afrin operasyonunda öldürülen terörist sayısının 712'ye yükseldiğini açıkladı...  Reyhanlı'ya yine roket atıldı, 17 yaşında bir kız ölürken bir kişi de yaralandı... Pak Obası köyü de PKK'dan temizlenirken, Kilis'in karyısındaki Darmık Dağı karadan ve havadan bombalanmaya başlandı... İşte Afrin'den son haberler...

15:20KURNİ DAĞI DA ELE GEÇİRİLDİ

Anadolu Ajansı: Bülbül bölgesindeki Kurni dağlarının en yüksek zirvesi ele geçirildi. Kurni dağları, Afrin'e hakim bir konumda bulunuyor. Türkiye sınırına komşu Bülbül'ün doğusundaki köylerin ele geçirilmesiyle, terör örgütünün Afrin'in kuzeyine uzanan stratejik lojistik yolları kesilmiş oldu.

Onlar için yüzde 99 başarı bir felaket! METİ Timi...Onlar için yüzde 99 başarı bir felaket! METİ Timi...Onlar için yüzde 99 başarı bir felaket! METİ Timi...Onlar için yüzde 99 başarı bir felaket! METİ Timi...HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

14:10İHA TESPİT ETTİ SAVAŞ UÇAKLARI VURDU

Doğan Haber Ajansı, Darmık Dağı'na bombardıman öncesi insansız hava araçlarının bölgede uçtuğunu bildirdi. Havadan tespit edilen YPG'li teröristlere ait beton kule ve mevziler savaş uçakları ve topçu birliklerinin taarruzuyla imha edildi.

12:05DARMIK DAĞI BOMBALANDI

Burseya Dağı'nın düşürülmesinin ardından operasyon başlatılan Darmık Dağı, uçak ve kara birlikleri tarafından yoğun ateş altına alındı. Savaş uçakları, bölgede konuşlu fırtına obüsleri ve topçu birlikleri ile belirlenen PYD/PKK hedefleri imha ediliyor. Yaklaşık bir saat boyunca hedefler atey altına alındı.

11:40BİR KÖY DAHA TEMİZLENDİ

Türkiye-Suriye sınırında yer alan Pak Obası köyü, bu sabah YPG'lilerden alındı. Kilis'in batısında yer alan köyün teröristlerden temizlenmesiyle, harekâtta sekizinci cep açılmış oldu. ÖSO'nun ele geçirdiği PKK silahlarının fotoğrafları, sosyal medyada paylaşıldı.

10:42KİLİS'TEN OBÜSLERLE VURULUYOR

 TSK, Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör hedeflerini ateş altına aldı.   Radar tespit sistemleri aracılığıyla Afrin'de belirlenen PYD/PKK hedefleri, sınırda konuşlu birlikler tarafından Fırtına obüsleriyle aralıklarla vuruldu. Top atışlarının ardından yükselen dumanlar, sınırın Kilis tarafından da görüldü.

10:35REYHANLI'YA ROKET ATILDI 1 SİVİL ŞEHİT

PYD bölgesinden Reyhanlı'ya iki roket daha atıldı.İHA'nın haberine göre atılan roketlerden biri Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bir eve düştü. Saldırıda 17 yaşındaki Fatoş Avlamakadlı kız çocuğu hayatını kaybetti. 1 kişi de ayağından yaralandı. Saldırının ardından olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri roketlerin düştüğü yerlerde incelemelerini sürdürüyor. Öte yandan, teröristlerin attığı roketlerden birisinin boş bir araziye düştüğü belirtildi.

10:04TSK AÇIKLADI: 712 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

 Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 22 hedef imha edilmiştir. 'Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre 63 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 712 olmuştur" denildi.

İLK MESKUN MAHAL OPERASYONU RACO'DA BAŞLAYACAK: Dün teröristlerin uzun zamandır yığınak yaparak savunma hattı oluşturduğu kritik öneme sahip Raco beldesine hâkim tepeler kontrol altına alındı. Şehir merkezi kuşatılırken, Mehmetçik ve ÖSO güçlerinin Raco’ya doğru ilerlemesi de devam etti. Terör örgütü PYD/YPG-PKK’nın büyük önem verdiği Raco beldesinde meskûn mahal çatışmaları için de bölgeye özel birlikler gönderildi. Afrin’e yönelik harekâtta ilk meskûn mahal operasyonunun Raco’da başlaması bekleniyor.

HENDEK KAZIP SİVİL KALKAN KURDULAR: Terör örgütünün sivil yerleşim yerinde çok sayıda hendek kazdığı, mayın ve EYP döşediği, büyük yığınak yaptığı da belirlendi. Afrin’i çevreleyen tepelerde büyük ölçüde kontrolün sağlanmasının ardından teröristlerin buralardaki mevzilerini terk ederek şehir merkezine geri çekildiği kaydedildi. Açık arazide büyük kayıplar veren terör örgütünün, silahlı güçlerini sivil yerleşim yerlerine çekerek sivilleri kendilerine kalkan yaptığı belirlendi.

ÖZEL HAREKÂT SINIRDA BEKLİYOR: Doğu ve Güneydoğu’daki hendek operasyonlarında TSK ile birlikte büyük başarı sağlayan Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve Polis Özel Harekât (PÖH) da sınır hattına ulaştı. Afrin’de meskun mahal operasyonlarının başlaması durumunda JÖH ve PÖH’lerin de TSK’nın özel kuvvetleriyle birlikte görev alacağı kaydedildi.

İdlib'te askeri konvoya bombalı araçla saldırı! Şehit ve yaralılar var...İdlib'te askeri konvoya bombalı araçla saldırı! Şehit ve yaralılar var...İdlib'te askeri konvoya bombalı araçla saldırı! Şehit ve yaralılar var...İdlib'te askeri konvoya bombalı araçla saldırı! Şehit ve yaralılar var...HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN