BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,16
ALTIN 2.241,64
HABER /  GÜNCEL

Afrin'de son durum! İşte öldürülen terörist sayısı

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 1614 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Abone ol

Türkiye'nin Afrin'e başlattığı Zeytin Dalı operasyonu devam ediyor. TSK Afrin'deki son durum hakkında yeni bilgi verdi.

Afrin'de öldürülen terörist sayısı açıklandı. TSK'nın verdiği bilgiye göre Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana öldürülen terörist sayısı 1614'ye yükseldi.

Zeytin Dalı harekâtı dün dördüncü haftayı geride bıraktı. Genelkurmay bu sürenin bilançosunu verdi. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1595’i buldu. Savaş uçakları 674 hedefi imha etti. Çatışmalarda 31 asker şehit oldu, 170 asker yaralandı.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekâtın başından bu yana PYD-PKK işgalindeki Afrin’in 5 beldesinde biri belde merkezi, 44’ü köy, 3’ü köy altı yerleşim ve 17’si stratejik dağ veya tepe olmak üzere 65 noktayı örgütten kurtardı. Genelkurmay Başkanlığı, terör örgütü unsurlarının ‘Türk Hava Kuvvetleri ve kara birliklerinin sivilleri hedef alarak kimyasal silah kullandığı’ yönünde yaptığı kara propagandanın asılsız olduğunu yineledi.

İKİ ACI HABER: Dün bölgede yoğun sis nedeniyle kara birliklerinin ilerleyişi yavaşladı. Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla terör hedeflerine atışlar sürdü. Cinderes ve Raco bölgelerinde yer yer sıcak temas oldu. Buralarda daha önce kurulmuş cepler biraz daha genişletildi. Genelkurmay, Afrin’de ve Hakkâri’de 2 askerin şehit olduğunu açıkladı. Zeytin Dalı harekâtında görevli Astsubay Kıdemli Çavuş Göksu Şahin (26) dün şehit oldu. Bursa’daki anne Reyhan ve baba Mustafa Şahin gözyaşına boğuldu. Hakkâri’de ise Çorumlu Uzman Çavuş Mustafa Eker terör örgütü PKK’lılarla çatışmada şehit oldu. TSK dün Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde saldırı hazırlığında oldukları belirlenen teröristlere hava harekâtı düzenlendi.

Afrin'de ortaya çıktı! Yeleklerdeki armaya dikkat

Afrin'de ilkokulda bulundu haritaya dikkat