BIST 9.670
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.494,38
HABER /  GÜNCEL

Afrin'de neler oluyor YPG'den sonra ABD askeri Tel Abyad'da

AFRİN harekatından arka arkaya gelen son dakika haberler endişe verici. Afrin'de işler iyice karışıyor. YPG'li 500 terörist Afrin'e geçerken ABD askeri de Tel Aybad'da görüntülendi. ABD askerinin Tel Abyad'da boy göstermesi yeni gelişmelerin habercisi olarak yorumlandı. Tel Abyad Akçakale kapısının karşısında yer alıyor.

Abone ol

AFRİN harekatının üçüncü haftasında bölgede sıcak gelişmeler yaşanıyor. YPG Afrin'in düşmek üzere olduğunu görünce kente 500 terörist gönderdi. ABD de harekete geçti ve Tel Abyad'dan dikkat çeken görüntüler verdi. Bu sıcak gelişmelerden sonra Washingtondan 2 önemli isim Türkiye'ye geliyor. Ulusal güvenlik danışmanı haftasonunda, Dışişleri Bakanı ise önümüzdeki hafta Ankara'ya geliyor.

ABD ASKERİ TEL ABYAD'DA : Türkiye'nin Münbiç açıklamalarının ardından bugün ABD askeri Türkiye sınırının karşısında yer alan Tel Abyad'da görüntülendi. ABD, Afrin harekatı arefesinde 1000 teröristi buraya yığmıştı. Bugün ABD'li askerlerin Tel Abyad'da boy göstermesi Washington'un yeni planı ne sorusunu gündeme getirdi.

TEL ABYAD NEREDE? :  Tel Abyad Suriye'nin Türkiye sınırında olan bir yerleşim noktası. Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin tam karşısında yer alan Tel Abyad şu anda YPG'nin elinde bulunuyor.

Tel Abyad nerede işte haritası! Türkiye'nin asıl istediği yer

Tel Abyad'daki ABD askerlerinin bu görüntülerinin Pentagon Sözcüsü Eric Pahon'un Münbiç'ten çıkma planları olmadığı açıklamasından hemen sonra gelmesi dikkat çekti.

ABD'NİN KORKUSU MÜNBİÇ : Türkiye YPG'nin Münbiç'i boşaltmasını istiyor ve Afrin'den sonra sıranın oraya geleceği mesajını veriyor. Pentagon Sözcüsü Eric Pahon şunları söyledi: “Türklerin Afrin’den Menbiç’e geçmeyeceğini umuyoruz. Bu konuda gerçekten kaygılıyız. Bunun DEAŞ ile mücadeleyi raydan çıkarma potansiyeli var. Türkiye’nin terörizm ve sınırlarındaki terör grupları konusunda ciddi kaygıları olduğunu anlıyoruz. Bunun tamamen farkındayız. Türkiye ile elimizden geldiği ölçüde birlikte çalışıyoruz ancak bu operasyon (Zeytin Dalı) DEAŞ’a karşı kazanımlarımızın bir kısmını kaybetmemize neden olacak bir potansiyel taşıyor.”

12:35ERDOĞAN MÜNBİÇ İÇİN NE DEDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin haftalık grup toplantısında ABD'ye seslenerek, "Kimleri getirdiniz oraya? PYD'yi, ,YPG'yi, PKK'yı. Yerleştiriyorsunuz, hala 'Münbiç'e gelmeyin' diyorsunuz. Biz Münbiç'e topraklarının asıl sahiplerine teslim etmek için geleceğiz. dedi.

FLAŞYPG MÜLTECİ KAMPINI VURDU

Terör örgütü PYD/PKK, Afrin'den İdlib'deki Atme sığınmacı kampına havan topu saldırısı düzenlendi. Saldırıda, 1 sivil öldü, 7 sivil yaralandı. Humus, Halep, Şam, İdlib, Deyrizor ve Haseke illerinden gelen yüz binlerce sivil, İdlib'in kuzeyindeki sığınmacı kamplarında yaşıyor. PYD/PKK, Atme sığınmacı kampı ve çevresine zaman zaman saldırılar düzenliyor.

PKK mülteci kampındaki sivilleri vurdu: 3 ölü, 15 yaralıPKK mülteci kampındaki sivilleri vurdu: 3 ölü, 15 yaralıPKK mülteci kampındaki sivilleri vurdu: 3 ölü, 15 yaralıPKK mülteci kampındaki sivilleri vurdu: 3 ölü, 15 yaralıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

YENİTSK'DAN AFRİN BİLANÇOSU

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, bugün PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu 23 kişinin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Açıklamada, "Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 970 olmuştur." bilgisi verildi.

İKİ TEPE ALINDI : Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’in kuzeydoğusundaki Dikmetaş köyü ve Surgeya Tepesi’ni terör örgütü PYD/PKK’dan temizledi.

36 NOKTA KURTARILDI: TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana PYD/PKK işgalindeki Afrin'in 5 beldesinde 1'i belde merkezi, 23'ü köy, 1'i köy altı yerleşim ve 11'i stratejik dağ veya tepe olmak üzere 36 noktayı örgütten kurtarmış oldu.

Terör örgütlerinden temizlenen bu yerleşim birimleri ve stratejik noktalar şöyle:

"Bülbül beldesi merkezinin yanı sıra Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa, Bak Ubasi, Ali Kar köyleri, Huruz Dağı, Darmık Dağı, Kurni Dağı ile Kürdo köy altı yerleşimini, Racu beldesinde Ayn Batman Dağı, Edamanli, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, Süleyman Halil, Sati Şaği, Alkana ve Kırmızı köyleri, 915. Tepe, 740. Tepe ile 1027. Tepe, Şeyh Hadid beldesinde Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak köyü ve Hac Bilal köyü, Cinderes beldesinde Hammam köyü ile Mersides Tepesi'ni, Şeran beldesinde Burseya Dağı, Kastel Cündo ve Dikmetaş köyleri ile Sergaya Tepesi."