BIST 9.563
DOLAR 32,50
EURO 34,76
ALTIN 2.484,05
HABER /  GÜNCEL

Afrin'de kaç terörist öldürüldü! TSK'dan flaş açıklama

Zeytin Dalı Harekatı’nda 15 Şubat’ta kara ve hava operasyonları sonucunda 43 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu daha etkisiz hale getirildi. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise bin 528 oldu.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı bin 528'ye yükseldi.

TSK’dan yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere 20 Ocak 2018 saat 17.00’den itibaren Zeytin Dalı Harekâtı başlatılmıştır" denildi.

Harekatın ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BM Güvenlik Konseyi’nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM Sözleşmesi’nin 51’inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edildiği vurgulandı. Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristlerin ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçlerin hedef alındığı, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterildiğine dikkat çekildi.

43 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 15 Şubat tarihinde kara ve hava operasyonları sonucunda 43 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği belirtilerek, harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının bin 528 olduğu kaydedildi. Hava harekatı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekatının planlandığı şekilde başarıyla devam ettiği bildirildi.

15 HEDEF İMHA EDİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin Operasyonu’na yönelik şu açıklamalar gerçekleştirildi: “Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 15 hedef imha edilmiştir. Harekâta katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir.

AFRİN OPERASYONUNDA YAŞANAN SON GELİŞMELER

Afrin Operasyonu’nda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri tarafından, karadan çatışmalarla 50'yi aşkın köy ve beldeyi terör örgütünden temizlendi. Diğer yandan 72 savaş uçağının hava bombardımanıyla başlayan Zeytin Dalı Harekatı’nda, coğrafi yapı ve hava koşulları nedeniyle zaman zaman yavaşlamasına rağmen, TSK birlikleri ve ÖSO güçleri tarafından tüm mücadelesiyle derinlik oluşturularak sürdürülüyor.

ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR

Ağır kayıplar veren teröristlerin kaybettikleri bölgelere yeniden sızma ve operasyona katılan güvenlik güçlerine saldırı girişiminde bulunduğu harekat kapsamında, sık sık sıcak çatışmalar yaşanıyor. Terör unsurlarının bulunduğu bölgeler de havadan ve karadan ateş altına alınıyor. TSK'ya ait savaş uçakları, havadan; topçu bataryaları ise obüs ve çok namlulu roketatarlarla karadan teröristlerin barınma, karargah, kontrol ve toplanma alanlarını imha ediyor.

Barzani'den PKK'ya soğuk duş! Afrin için izin yok

NATO'dan flaş Türkiye açıklaması! Afrin'de...