BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.500,91
HABER /  GÜNCEL

Afrin'de kaç terörist öldürüldü ? Beş köy daha temizlendi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1829 olduğunu duyurdu. Öte yandan TSK ve ÖSO, Afrin'in güneybatısındaki Tell Dilur köyünü teröristlerden temizledi. Afrin'in kuzeyindeki Bülbül beldesine bağlı Mikdad, Ali Racu köylerinden sonra Sarı Uşağı ve Rahmanlı da YPG/PKK-DEAŞ'tan kurtarıldı. teröristlerden arındırdı.

Abone ol

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Afrin'deki terör örgütlerine yönelik 34 gündür sürdürülen 'Zeytin Dalı Harekatı'nda, etkisiz hale getirilen terörist sayısı, 1829'a yükseldi. Ayrıca TSK ve ÖSO, Afrin'in güneybatısındaki Tell Dilur köyünü PYD-PKK'dan temizledi. Afrin'in kuzeyindeki Bülbül beldesine bağlı Mikdad, Ali Racu köylerinden sonra Sarı Uşağı ve Rahmanlı da YPG/PKK-DEAŞ'tan kurtarıldı.

TSK'nın sınırda ve bölgede güvenlikle istikrarın sağlanması, bölge halkının, teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarılması amacıyla Suriye’nin kuzeybatısında bulunan Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG'li ve DEAŞ'lı teröristlere yönelik 20 Ocak'ta başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı'nda 34'üncü güne girildi.

OPERASYON DEVAM EDİYOR
Türk savaş uçaklarının, teröristlere ait belirlenen hedefleri havadan bombaladığı harekat, karadan da topçu bataryaları ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) desteğiyle sürdürülüyor.

1839 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Genelkurmay Başkanlığı'nca, 32 askerin şehit olduğu, 9 sivilin de hayatını kaybettiği harekatın son durumuna ilişkin bilgilendirme yapıldı. Genelkurmay'ın yazılı açıklamasında, 49'u son 24 saatte olmak üzere harekatın başından bu yana toplam 1839 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

5 KÖY DAHA TEMİZLENDİ
Öte yandan TSK ve ÖSO, Afrin'in güneybatısındaki Tell Dilur köyünü teröristlerden temizledi. Tel Dillur, operasyonun başlangıcından bu yana şiddetli çatışmaların sürdüğü Cinderes bölgesinde yer alıyor. Cinderes, Reyhanlı'ya roketlerin atıldığı nokta. Ayrıca Afrin'in kuzeyindeki Bülbül beldesine bağlı Mikdad, Ali Racu köylerinden sonra Sarı Uşağı ve Rahmanlı da YPG/PKK-DEAŞ'tan kurtarıldı.

94 NOKTA ÖRGÜTTEN KURTARILDI
TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'in 5 beldesinde biri belde merkezi, 66'sı köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 20'si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 94 noktayı örgütten kurtardı.

Teröristlerden temizlenen yerleşim birimleri ve stratejik noktalar şöyle:

"Bülbül beldesi merkezi, beldeye bağlı Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa, Bak Ubasi, Ali Kar, Şeyh Huruz, Ömer Simo, Duraklı, Hayyam, Surain, Çarkanlı, Akanlı, Mikdad ve Ali Racu köyleri, Huruz Dağı, Darmık Dağı, Kurni Dağı, Havuz Tepesi ile Kürdo, Şeyh Huruz köyüne bağlı iki köy altı yerleşim; Racu beldesinde Ayn Batman Dağı, Yukarı Hacıkanlı, Aşağı Hacıkanlı, Derviş Obası, Hasan Kelkavi, Celeme, Edamanli, Kude, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, Süleyman Halil, Sati Şaği, Alkana, Kırmızı, Karri, Şerbanlı, Şedya, Harab Summak, Hantalli ve Karababa köyleri, 687 .Tepe, 915. Tepe, 740. Tepe ile 1027. Tepe; Şeyh Hadid beldesinde Cukali Favkani ve Orta Çakallı köyleri ile Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak köyü ve Hac Bilal köyü; Cinderes beldesinde Hacı İskender, Deyr Ballut, Hammam, Nisriyye, Dükkan, Eşkan, Arşali, Muhammediye, Divan Fevkani, Divan Tahtani, Mervane, Heygece, Tell Dilur köyleri ve onlara hakim 3 tepe ile Mersides, Nisriyye, Amara ve Kila Tepeleri, Sattuf evleri ve Kalki köy altı yerleşimi, üs olarak kullanılan Beyyada noktası; Şeran beldesinde Burseya Dağı, Uverkan, İkidam, Şeltah, Merseva, Serincek, Kastel Cündo, Dikmetaş, Zeytinak, Arpaviran ve Dayr Savvan köyleri ile Sirgaya ve Nebi Huri Tepeleri ile Cemiliyye köy altı yerleşimi."