BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.246,42
HABER /  GÜNCEL

Afrin'de 5. günde son durum ne? PKK Kamışlı'dan saldırdı

AFRİN'den gelen son dakika haberle gözler Burseya dağına döndü. Savaş uçakları tarafından bombalanan Burseya Dağı'nın bir kısmı ele geçirildi. Afrin'deki Zeytin Dalı harekatında 5. günde gelen son haber ise Kamışlı bölgesinden oldu. PKK/YPG buradan sınır karakoluna ateş açtı. TSK misliyle karşılık verdi işte son durum;

Abone ol

TSK'nın Afrin'de yürüttüğü "Zeytin Dalı Harekatı"nın 5. gününde son dakika haberler arka arkaya düştü. Afrin'nin batısındaki Cinderes beldesine bağlı El Hammam köyünü ele geçirilirken öldürülen terörist sayısı 260'ı aştı. YPG'nin emir komuta zinciri koparken Afrin harekatında şehit sayısı 3'e yükseldi. Hatay'ın Yalangoz mevkiinde konuşlu bulunan 200 kişilik bir komando birliği de sınıra geldi. Hakkari Komando Tugayı'na bağlı birlik, Hatay'ın Hassa sınırından Afrin bölgesine girecek. İşte Afrin harekatının 5. gününde gelen sıcak haberler;

20:05TOP ATIŞLARI BAŞLADI

Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK mensupları tarafından Kilis kent merkezine yönelik roketli saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) belirlenen hedefler ateş altına alındı. Sınır birliklerinde konuşlu TSK birlikleri, radar tespit cihazlarıyla tespit edilen terör örgütü hedeflerini, Fırtına obüsleriyle ateş altına aldı. Askeri yetkililer, saldırıya misliyle karşılık verildiğini ve hedeflerin imha edildiğini belirtti. 
Sınır birliklerinin top atışları, Kilis kent merkezinden de duyuldu.

19:20ŞEHİT 2 ASKERE ULAŞILAMADI

Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin operasyonuyla ilgili açıklama yaptı. Bugünkü operasyonda 47 hedefin 27 uçakla vurulduğu açıklanırken şehit olan ii askerin naaşına ulaşılamadığı belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Zeytin Dalı Harekatı'nın 5'inci gününde 287 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bugün yapılan operasyonda 47 hedefin 27 uçakla vurulduğu açıklanırken, 23 Şubat'ta şehit olan 2 askerin naaşına olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşılamadığı kaydedildi.

17.05PKK/YPG KAMIŞLI'DAN SALDIRDI

Terör örgütü PYD/PKK'nın işgali altındaki Suriye'nin Kamışlı bölgesinden Nusaybin Şehit Er Faruk Gezen Hudut Karakolu'na taciz ateşi açıldı. Buna TSK birlikleri tank ve obüslerle misliyle karşılık verildi. Gelen son dakika haberlere göre saldırıyı yapan 3 terörist öldürüldü. Taciz ateşinde hudut karakolunda herhangi yaralama ya da can kaybının  yaşanmadığı öğrenildi.

16.30BURSEYA DAĞI'NDA SON DURUM

Afrin harekatında önemli bir nokta sayılan Burseya Dağı'nın büyük bir kısmı YPG'den alındı. Dün sis sebebiyle alınamayan dağ bugün F-16 uçakları ile bombardımana tutuldu. TSK'da dağı ele geçirmek için koldan yoğun bir saldırı başlattı. Burseya Dağı'nda terör örgütünün mevzileri, menfezleri, tünelleri, gözetleme kuleleri bulunuyordu. Terör örgütünün çok sayıda keskin nişancı yerleştirdiği, doçka mevzilerinin olduğu bilgisi vardı.

Burseya Dağı'nın büyük kısmında hakimiyet kurulurken ÖSO birlikleri bir YPG'li teröristi sağ olarak ele geçirdi. Teröriste çevrede bulunan bir tünelde 20 kişinin bulunduğunu söyledi.

Meydaki Barajı çevresinde Katme, Kestel, Baflun, Halubiye'de bulunan YPG hedefleri de Türk savaş uçakları tarafından vuruldu.  

14.25214 HEDEF VURULDU
Pentagon Suriye'nin kuzeydoğusundaki PYD/YPG unsurlarının Afrin'e hareket etmesi durumunda ABD'nin desteğini kaybedeceğini açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı kapsımında şimdiye kadar 214 hedefin vurulduğunu açıkladı. Yıldırım, "Şu ana kadar planlandığı gibi operasyon devam ediyor. 214 hedef vurulmuş, etkisiz hale getirilmiştir. Alanda temizlik çalışmaları sürüyor" dedi.

13:45AFRİN'DE ÇATIŞMA: 2 ASKER YARALANDI

Suriye'nin Afrin kenti kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada 2 Türk askeri yaralandı. Yaralı askerler, Gülbaba Köyü Sınır Tahliye Noktası'na getirilerek, ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralı askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

13.30HEDEFTE RECO VE KÖYLERİ VAR

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şimdiye kadar 20 köyü ele geçirdi. Afrin'de bugünkü hedef Reco kasabası ve köyleri. F-16 uçakları havadan bombardımana başlarken topçularda karadan vuruyor. Bombardımanın YPG'ye ciddi kayıplar verdirdiği bildiriliyor. Reco kasabasında dün akşam YPG ve TSK arasında ilk sıcak temas yaşanmıştı. Umera ve Kude köylerinin bugün alınması planlanıyor.

11.00F-16 UÇAKLARI BURSEYA'YI VURUYOR

TSK üç koldan başlattığı Burseya Dağı operasyonunu hava desteği ile sürdürüyor. Dağı ele geçirmek için yoğun bir saldırı başlatan kara unsurlarına hava bombardımanı ile destek veriliyor. İşte Afrin harekatından gelen sıcak görüntüleri:

10.30KATAR'DAN ZEYTİN DALI DESTEĞİ

Katar Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Khalid Bin Muhammed Al-Attiyah, telefonla aradığı Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'ye, Afrin'e gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatında Türkiye'yi sonuna kadar desteklediklerini bildirdi. Al-Attiyah, Türkiye'nin talep etmesi durumunda harekata gereken her türlü desteği vereceklerini de vurguladı.

09.10SON DAKİKA : YPG'NİN SIZMA GİRİŞİMİ

Afrin'de 5 gün bir son dakika haberiyle başladı. Türk askeri, birliklere sızma girişiminde bulunan 8 teröristi öldürdü. Teröristlerin Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, bölgedeki unsurlara sızma girişiminde bulunduğu öğrenildi.

TSK vuruyor ÖSO ilerliyor Afrin'den yeni karelerTSK vuruyor ÖSO ilerliyor Afrin'den yeni karelerTSK vuruyor ÖSO ilerliyor Afrin'den yeni karelerTSK vuruyor ÖSO ilerliyor Afrin'den yeni karelerHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

YENİ CEPHE AÇILDI HEDEFTE PARSA DAĞI VAR : TSK Zeytin Dalı harekatında Azez’in yanı sıra üçüncü cepheyi Mare’den Tel Rifat’a doğru açtı. Yüzlerce ÖSO savaşçısı Mare cephesinden Tel Rifat’a ilerlemeye başladı. TSK, Azez’den Afrin bölgesine açtığı ikinci cepheden de terör örgütü YPG’nin ağır silahlı kuvvetlerinin bulunduğu Parsa Dağı’na yöneldi.

SAYI5. GÜNDE SON DURUM NE?

Bugün itibariyle 22 köyü kontrol altına alan ve güvenli hale getiren TSK, 8 km’lik derinlemesine operasyonu yatay yönde devam ettiriyor. Son 2 günde alınan ceplere 190’ı aşkın sızma girişimini engelleyen askerler, boş bırakılan bölgelerdeki her hareketliliği takip ediyor ve örgütün kontrol kapasitesini engellemeye çalışıyor.