BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,83
HABER /  GÜNCEL

Afrin operasyonunda son durum! Günler sonra ilk kez...

Afrin'de TSK ve ÖSO en geç Şubat ayı sonunda kent merkezinde operasyonlara başlayacak... Genelkurmay: 18 hedef vuruldu, 790 terörist öldürüldü... Ali Kar ve Zara köyleri PKK'dan temizlendi... Buşgün operasyonda ilk kez bir belde merkezi ele geçirildi.

Abone ol

Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekâtı’nda 13. güne girilirkenTürk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bir yandan kent kırsalındaki operasyonlara yoğunlaşıyor, diğer yandan da Afrin kent merkezinde yapacağı meskûn mahal operasyonları için hazırlık planlarını tamamlıyor. Mevsim koşulları yolunda giderse 12 Şubat itibarıyla Afrin kent merkezinin doğu, batı ve kuzey cephesinde yer alan 127 yerleşim bölgesinin temizliği için start verilecek. Planlara göre şubat ayının sonu veya mart ayının ilk haftasında Afrin’de meskûn mahal operasyonu başlayacak. TSK gece boyu 18 hedefin vurulduğunu, toplam öldürülen terörist sayısının 790'a çıktığını duyurdu... Ali Kar ve Zara köyleri temizlendi, Sabah saatlerinde kuşatılan Bülbül kasabası dakikalar önce düştü... PYD'liler geri çekiliyor... İşte Afrin'deki son gelişmeler...

17:10İLK KEZ BELDE MERKEZİ ELE GEÇİRİLDİ

Türk Silahları Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Suriye-Türkiye sınırındaki Afrin'de, Bülbül belde  merkezini terör örgütü PYD/PKK’dan kurtardı. Bölgedeki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, TSK ve ÖSO unsurları, Afrin'in kuzey kesimlerindeki Bülbül belde merkezine öğle saatlerinde başlattıkları operasyonu başarıyla tamamladı. Bülbül, Zeytin Dalı Harekatı’nda Afrin ilçesinde PYD/PKK’dan ele geçirilen ilk belde merkezi oldu.

15:03KOBANİ'DE KAN ANOSLARI YAPILIYOR

Zeytin Dalı Harekatı'yla darmadağın olan terör örgütü YPG, yaralı militanları için Kobani’de kan anonsları yaptırıyor. Operasyonda ağır kayıplar veren terör örgütü, yaralılar için Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan Kobani’de kan toplamaya çalışıyor. Terör örgütü, hoparlörlerden sürekli anonslar yaparak halkı kan vermeye çağırıyor. Anonslar Türkiye tarafındaki Mürşitpınar’dan da duyuluyor.

14:20VE O KASABA DA KUŞATILDI

Afrin yolunda en önemli kasabalardan biri olan Bülbül Beldesi dakikalar önce kuşatıldı. Darmık Dağı'nın hemen arkasında yer alan kasabadan teröristler çekiliyor...Bülbül, Hatay’ın Hassa ilçesinden Kilis kent merkezine uzanan sınır hattı boyunca, örgütün lojistik destek sağladığı merkezlerden biriydi.

13:45PYD'LİLER GERİ ÇEKİLİYOR

 YPG'li teröristler darmadağın oldu. Darmık Dağı'nın eteğindeki Ali Kar ve Zara köyleri alındı, şu an Bülbül kasabası kuşatma altında. Kasabanın kısa süre içinde düşmesi bekleniyor. ÖSO'nun sosyal medya hesapları, YPG'lilerin çekilmeye başladığını duyurdu. Bugün yaşanan gelişmelerle Kilis sınırında Şeyh Obası'ndan Şinkal'e kadar olan kuzey cephesi birleştirildi.

13:10TABURA ATILAN ROKET HAVADA PATLADI

Hatay’ın Kırıkhan ilçesi Perişan mevkisinde bulunan Piyade Taburuna terör örgütü PKK/PYD’li teröristlerce atılan roket havada patlayarak taburun yakınına düştü. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken jandarma ekipleri roketin düştüğü yerde incelemelerde bulundu.

12:45KİLİS'E İKİ ROKET DAHA ATILDI

Afrin bölgesindeki terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca Kilis kent merkezine roketli saldırı düzenlendi. Afrin'in kırsalındaki teröristler tarafından Barış Mahallesi'ne atılan roket, iki katlı binanın altındaki iş yerine isabet etti. Can kaybı ve yaralanmanın meydana gelmediği olayda roketin düştüğü binada ikamet eden Mehmet Polat, sabah saatlerinde işe gitmek üzere uyandığında dükkanın kepenkindeki deliği gördüğünü ve güvenlik güçlerine haber verdiğini belirterek, "Allah şükürler olsun ki patlamadı kimseye bir şey olmadı." dedi. Kent merkezine sabah da saldırıda bulunulmuş, roket iki katlı bir evin alt katındaki dış duvara isabet etmişti.

12:05BİR KÖY DAHA PKK'DAN TEMİZLENDİ

Afrin operasyonu kapsamında TSK ve ÖSO, Afrin'in kuzeyindeki Ali Kar köyünü terör örgütü PYD/PKK'dan temizledi.

10:05TSK AÇIKLADI: 790 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasına göre, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 790 oldu. Genelkurmay açıklamasında, dün gece hava operasyonlarıyla 18 hedefin imha edildiği, 78 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ teröristinin öldürüldüğü belirtilerek "Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 790 olmuştur" denildi.

08:00PYD'LİLER ABD'DEN YARDIM İSTEDİLER

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, YPG'lilerin müttefikleri ABD'den Türkiye'yi durdurması için yardım istediğini duyurdu. Reuters ise, sınır hattında bekleyen Türk tanklarının fotoğraflarını dünyaya geçti. 

AFRİN 14 BÖLGEYE BÖLÜNECEK: Habertürk'ün haberine göre kent merkezinden yerel istihbarat unsurlarından gelen istihbarat bilgileri ve günde ortalama 56 saat İHA’lardan alınan görüntüler eşliğinde kentteki tüm askeri ve silahlı hareket takip ediliyor. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, fiziki ve havadan alınan istihbarat bilgileriyle, operasyonun sağlıklı bir şekilde devamı için kent 14 bölgeye bölünecek. Bu bölgelerin, kentin iskan durumuna ve askerin sahadaki hareketliliği dikkate alınarak planlandığı dile getirildi.

SİVİLLER İÇİN 3 ÇIKIŞ KAPISI BIRAKILACAK: Güvenlik kaynakları, kent merkezindeki sivillerin kenti tahliye etmeleri için 3 stratejik bölgeden insani geçiş koridorları oluşturulmasının planladığını belirtiyor. Koridorlardan 2’sinin Azez-Cerablus hattına, 1’inin ise İdlib bölgesine oluşturulması öngörülüyor. İnsani yardım koridorlarının çıkış bölgelerinde AFAD ve Türk yardım kuruluşları da eşzamanlı destek çalışmalarını sürdürecek.

KRİTİK TARİH 12 ŞUBAT: 127 yerleşim birimi için TSK 12 Şubat itibarıyla start verecek. Alınan bilgire göre, bu tarihe kadar operasyonlarda kurulan ceplerin birleştirilmesi tamamlanacak. 130 kilometrelik hatta 8 kilometre derinlikteki alanda kontrol sağlanmış olacak. Güvenlik kaynakları, meskûn mahal operasyonu için lojistiğin sınırın öbür yakasında geçişi sağlandıktan sonra hızlanacağını vurguluyor.

410'U AŞKIN SIZMA GİRİŞİMİ OLDU: Diğer taraftan, 12 Şubat’a kadar Afrin’in kırsal kesiminde sürdürülen operasyonlarda yatay genişlemenin tamamlanması planlanıyor. Zira operasyonun ilk başladığı andan itibaren cepler oluşturan TSK, 13 günden bu yana bu cepleri birleştirmeye çalışıyor. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, operasyon süresince oluşturulan ceplere 410’u aşkın sızma girişimi oldu.