BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Afrin harekatı başladı! Türk savaş uçakları terör hedeflerini bombaladı

Ve Afrin harekatı başladı. Erdoğan'ın bugün Kütahya'da sarf ettiği ''Afrin operasyonu sahada fiilen başlamıştır. Bunu Münbiç takip edecek.'' sözlerinden sonra harekete geçildi. Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör örgütleri PKK/PYD ve DEAŞ hedeflerine karşı Türkiye'nin başlattığı Zeytin Dalı operasyonu için düğmeye basıldı. Suriye sınırında savaş uçakları terör hedeflerini bombaladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Kütahya'da sarf ettiği ''Afrin operasyonu sahada fiilen başlamıştır. Bunu Münbiç takip edecek. Madem Münbiç'te bize verilen sözler şu ana kadar yerine getirilmedi, bunun gereğini yapmamıza kimsenin söyleyecek sözü olamaz'' ifadelerinden sonra Afrin harekatı resmen başladı. 

Genelkurmay Başkanlığından, Afrin operasyonunun, "Zeytin Dalı Harekatı" adıyla, dün saat 17.00'den itibaren başladığı bildirildi.

HAREKATIN ADI: ZEYTİN DALI

TSK açıklamasında, "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere 'Zeytin Dalı Harekatı' başlatılmıştır." denildi.

Harekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir.

HAREKATIN HEDEFİ

Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir."

Hatay'ın Reyhanlı ve Kırıkhan ilçeleri arasında sınır hattında uçak sesleri duyulmaya başlandı. Suriye sınırında savaş uçakları terör hedeflerini bombalamaya başladı.

SİVİLLERİ HEDEF YAPMAK İSTİYORLAR

Türk savaş uçaklarının hava harekatı başlatmasından sonra çok sayıda sivilin Afrin’den ayrılıp Halep’e geçmek için evlerini terk etmeye başladığı öğrenildi. Ancak Türk güvenlik kaynaklarına gelen bilgilere göre, sivil halkın kaçışını önlemek için PYD ve rejim güçleri Halep yolunu keserek halkın geçişine izin vermiyor. PYD’nin sivil halktan bazılarını Türk jetlerinin hedef alabileceği noktalara yerleştirdiği de gelen bilgiler arasında. Bu arada Türkiye istikametine yönelik göç olasılığına karşı Kızılay, Afrin’in doğusunda bulunan Azez’de çadır kent kurmaya başladı.

ASKERİ HAVAALANI VURULDU

Türk savaş uçakları, PKK/PYD terör örgütünün elindeki Minniğ Havalimanı'nı vurdu. Bu havalimanı, ABD'nin terör örgütü PKK/PYD'ye silah sevk ederken kullandığı havalimanıydı.

113 PYD/PKK HEDEFİNDEN 108'İ VURULDU

TSK, 18.30 itibariyle belirlenen 113 PYD/PKK hedefinden 108'ini vurdu. Hastanelere getirilen ölü ve yaralıların tümünün PYD/PKKlı olduğu öğrenildi.

HAREKATA 72 UÇAK KATILDI

TSK'dan yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Harekatın başlangıcında 7 bölgede tespit edilen PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütüne ait sığınak, barınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan 108 hedef Hava Kuvvetlerimiz tarafından imha edilmiştir. Harekata katılan 72 uçakmüteakip görevlere hazırlık için emniyetle üslerine dönmüşlerdir. Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir."

Genelkurmay Başkanı Akar, harekatı karargahtan yönetiyorGenelkurmay Başkanı Akar, harekatı karargahtan yönetiyorGenelkurmay Başkanı Akar, harekatı karargahtan yönetiyorGenelkurmay Başkanı Akar, harekatı karargahtan yönetiyorHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

 
YARALI TERÖRİSTLER HASTANEYE KALDIRILDI

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait savaş uçakları Suriye'nin kuzeyindeki Afrin ilçesinde terör örgütü PYD/PKK'ya ait gözlem noktaları ve çok sayıda hedefi vurdu. Yaralanan teröristler hastaneye kaldırıldı.

ORGENERAL HULUSİ AKAR İDARE EDİYOR

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nı Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki harekat merkezinden sevk ve idare ediyor.

Washington Post'tan skandal Afrin yorumu dünya böyle gördü

 TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI BOMBALADI

Türk savaş uçakları, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin bölgesindeki terör örgütü hedeflerini belirli aralıklarla bombaladı.

Hatay'ın Reyhanlı ve Kırıkhan ilçelerinde sınır hattında uçuş yapan Türk savaş uçakları, Afrin kırsalındaki terör örgütü hedeflerini bombaladı. 

Afrin operasyonu sonrası İncirlik hareketlendi bomba görüntüAfrin operasyonu sonrası İncirlik hareketlendi bomba görüntüAfrin operasyonu sonrası İncirlik hareketlendi bomba görüntüAfrin operasyonu sonrası İncirlik hareketlendi bomba görüntüHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

HAREKAT ÖNCESİ NELER YAŞANDI?

ERDOĞAN: KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESİYORUZ
Türk savaş uçaklarının Afrin'deki PYD hedeflerini vurmasıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz" dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM BÖYLE DUYURDU:

''HAVADAN HAREKAT BAŞLAMIŞTIR''

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım, "Şu an itibarıyla kahraman Silahlı Kuvvetlerimiz, Afrin'de PYD/PKK ve DEAŞ unsurlarını yok etmek için havadan harekata başlamıştır. Bizim kimseye düşmanlığımız yok. Bizim hiç kimseyle alıp veremediğimiz, herhangi bir sorunumuz yok. Biz bu topraklarda barış hakim olsun diyoruz, kardeşlik hakim olsun diyoruz." dedi.

İşte saldırı anı! Terör hedefleri böyle vuruldu

Münbiç nerede haritası Afrin'den sonraki durak Münbiç neden önemli?

Erdoğan: Afrin operasyonu sahada filen başlamıştır

Afrin Harekatı başladı! İşte ilk fotoğraflarAfrin Harekatı başladı! İşte ilk fotoğraflarAfrin Harekatı başladı! İşte ilk fotoğraflarAfrin Harekatı başladı! İşte ilk fotoğraflarHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN