BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.508,15
HABER /  GÜNCEL

Melih Gökçek'ten Mansur Yavaş'a teklif!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek İnternethaber'e konuştu. Mansur Yavaş'ı iddiaya çağırdı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

20 yıldır Ankara'nın başında ama projelerini öyle bir anlatıyor ki sanki ilk kez Başkanlığa adaylığını koyuyormuş gibi de heyecanlı. "Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır" diyen Melih Gökçek, bir dönem daha Ankara'nın başında olacağından emin.

"Kazanamazsanız ne yaparsınız?" sorusuna cevap bile vermiyor, "böyle bir ihtimal yok" diyor. En yakın rakibi Mansur Yavaş'la arasındaki puan farkının 12 olduğunu iddia ediyor ve bir çağrı yapıyor, "kazanamazsam ben ona bir araba alacağım, o kazanamazsa bana alsın, var mı iddiaya?"

Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun, son günlerde yaşananların AK Parti'nin lehine sonuçlanacağını düşündüğünü söyleyen Gökçek, "bu seçimler yerel seçim hüviyetinden çıktı, genel seçim hüviyetine girdi" diyor. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, projelerini, yaşananları, olanları ve olacakları İnternethaber'e anlattı...

basliksiz-1.20140319132349.jpg

Çok farklı bir seçim süreci yaşıyoruz, nasıl değerlendiriyorsunuz?

BU SEÇİMLER YEREL SEÇİM HÜVİYETİNDEN ÇIKTI

"Bu seçim yerel seçim hüviyetinden çıkıp genel seçim hüviyetine girdi. Özellikle konjonktürün getirmiş olduğu bir olgu. Elbette yerel adayların önemi var, bu inkar edilemez ama ana faktör siyasi tercihler. Biz bunu çok net görüyoruz. Sayın Başbakan'ın miting yaptığı her yerde 1-10 puan arası lehte oynamalar oluyor. İnsanlar olayı yaşıyor ve gittikçe de yaşananlardan nefret ediyor. Şimdi iktidara karşı yeni tezgahlar peşinde olunduğu da söyleniyor. Ne olursa olsun inanıyorum ki hepsi ters tepecek, oylar yükselecek."

İKİNCİ GEZİ DENEMESİ BAŞARILI OLAMADI 

"Berkin Elven'ın cenazesinin olduğu gün ikinci Gezi denemesi oldu ama hemen ters tepti. Bir günde olayların biteceğini varsayabilir misiniz? Kendiliğinden mi durdu, hayır! Emirle başladılar, emirle bitirdiler. Aynı anda Türkiye'nin sayısız yerlerinde eylem başladı ve aynı anda bitti, böyle bir şey mümkün mü. Bu, uluslararası güçler tarafından organize edilen bir şey. Bir noktadan talimat veriliyor aynı anda yayılıyor, bir noktadan düğmeye basılıyor ve aynı anda duruyor. İkinci Gezi yaşanmadı çünkü bu aleyhlerine işleyecek bir şey. 25 Mart'taki tezgahları da aynı şekilde aleyhlerine işleyecek. Eğer kendiliğinden çıkan bir olay olsa yanlış dahi olsa tesir ederdi. Şimdi doğru dahi olsa ters tepecek.

Ne olacak ayın 25'inde?

"Hiç bilmiyorum, çok rivayet dolaşıyor ama hangisinin olacağını bilemiyorum, bekliyoruz bakalım ne olacak."

Bülent Arınç geçtiğimiz gün bir açıklama yaptı ve sizin için "beşinci dönemini yapmaya başlıyor. Ama o kadar da fazla" dedi. Ne düşünüyorsunuz?

BAZI ŞEYLERE CEVAP VERİLMEZ

"Bülent Arınç Bey zaman zaman böyle enteresan açıklamalar yapar, yaşça aynı yaşta olmamıza rağmen partide büyük sayıldığı için bazı şeylere de cevap verilmez. Bilmem anlatabildim mi?"

Seçim öncesi parti içerisinden sizin aday olmanızı istemeyen bir grup olduğu söyleniyordu, Bülent Arınç da bunlardan biri mi, sizin düşünceniz nedir?

"Onu kendisine sormanız daha doğru olur."

Siz cemaat-hükumet geriliminin başından beri bu olaylara çok da dahil olmadınız, ilk kez geçenlerde bir programda "paralel yapı" için Başbakan gibi düşünüyorum dediniz. Olanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

BAŞBAKAN GİBİ DÜŞÜNÜYORUM 

"Evet, Başbakan gibi düşünüyorum"

"Paralel yapı" mı yapıyor sizce de tüm bunları, var mı böyle bir yapılanma?

"Malesef bazı belgeler ortaya çıkınca insan ürperiyor. Onları mahkemelerde ancak ispat edildiği zaman üzerinde daha net konuşulabilir diye düşünüyorum. Tabi Başbakan'ın bildikleri bizim bildiklerimizin çok üzerinde."

Cemaatin Ankara'daki oy oranı hakkında bilginiz var mı, sizin oylarınızı ne kadar etkiler?

CEMAATİN NE KADAR OYU VAR SEÇİM SONUNDA GÖRECEĞİZ 

"Böyle bir ölçüm yok bu seçimde göreceğiz. Cemaatin oylarının ne kadar etkili olduğu seçim sonuçlarından sonra ortaya çıkacak. Kimisine göre 1-2 puan tesir eder, kimisine göre hiç etkilemez, Ankara'da cemaatin ne kadar oyu olduğunu bilemiyorum.

Sizin sandık başında "hile" yapılacak iddianız var, ne olacak sandık başında?

SEÇİM KAYBINI HİLEYE BAĞLAYACAKLAR 

"Sandığa mutlak manada hile girdiği imajı vermek zorundalar. Çünkü, seçimi kaybedecekler. Seçim kaybını hileye bağlamak suretiyle Batı'ya karşı imaj yüklemesi yapacaklar. Bunlar, seçimi kaybedeceklerini bilmiyorlar mı, anketlerde açık ara biz önde çıkıyoruz. Bunu nasıl meşrulaştıracaklar, tabi ki bize suç atarak. Tam tersine şu anda Ankara'da sandık başlarında çok ciddi miktarda AK Parti aleyhinde sandık başkanları var. Biz bunları tespit ettik, bilinçli olarak konulmuş sandık başkanları var."

Sonuçlar sizin beklediğiniz gibi çıkmazsa, siz de hile yapıldığını mı söyleyeceksiniz?

"Biz, sandığa sahip olmaya çalışacağız, sahip olursak böyle bir şey söylemeyiz. Onun için de çok büyük bir gayretimiz var."

Suikast olabileceğine dair bir iddianız vardı, hala olabileceğini düşünüyor musunuz?

 SUİKAST HER AN MÜMKÜN

"Evet, o her an için mümkün."

Nasıl bu kadar eminsiniz, size bu bilgi nereden geliyor, kime yapılacak bu suikast, size mi?

"Belli istihbaratlar geliyor. Bu suikast ban da yapılabilir, başkasına da yapılabilir. Hatta, insanları sokağa dökme amaçlı muhaliflerimizden hiç beklemediğiniz birine de yapılabilir. Her iki taraftan da biri olabilir ama insanların sevdiği biri olması önemli. Amaç o anda ortalığı karıştırmak."

"Tehdit ediliyorum" dediniz, bu tehditleri size kim yapıyor, ne ile tehdit ediyor ve neden tehdit ediliyorsunuz?

ELBETTE ÖLÜM TEHDİTLERİ 

"Twitter'dan bile tehditler oluyor. Neden tehdit edildiğime gelince, beni burada görmek istemiyorlar."

Öldürmekle mi tehdit ediyorlar sizi?

Gelen istihbaratlar var, suikast yaralamak için mi olur, tabii ki öldürmek için. Polisten gelen istihbarat bu yönde."

Kim yapacak bu suikasti?

ALLAH'TAN BAŞKA KİMSEDEN KORKMAM 

"Türkiye'nin karışmasını isteyen bütün marjinal gruplar. Adamlar direk olarak beni hedef alıyorlar. Ben Allah'tan başka kimseden korkmam. Bana canı veren de alacak olan da Allah'tır. Rabbim ayetinde buyuruyor ki; "Ben dilemediğim sürece kimse sizin hayatınızı elinizden alamaz, ben dilediğim zaman da kimse sizi kurtaramaz. "

Dün Ankara'da helikopterle bir panlart açıldı, üzerinde ”Ankara’yı Gezicilere teslim etmeyiz” yazıyor. Siz mi yaptırdınız bu pankartı?

O PANKARTI BEN YAPTIRMADIM AMA ÇOK HOŞUMA GİTTİ 

"Bunu ben yaptırmadım, herhangi bir talepte bulunmadım, ben yaptırsam yaptırdım diye söylerim. Beni seven bir kişi bunu yaptırmak istediğini söylemiş, benden izin almak için beni aradılar ben de izin verdim, kimin yaptırdığını bile bilmiyorum."

Hoşunuza gitti mi?

"Evet, çok hoşuma gitti."

Üzerinde "Ankara'yı Gezicilere teslim etmeyeceğiz" yazıyor. Kim bu Geziciler, nasıl ayıracaksınız bunları diğer Ankaralılardan?

GEZİ EŞİTTİR CHP, ANKARA'YI CHP'YE TESLİM ETMEYECEĞİM DİYORUM

"Şu anda bu Geziciler Cumhuriyet Halk Parti'sinin himayesindeki marjinal gruplar. Kızılay'ın altını üstüne getirenler, CHP milletvekilleri de bu olaylara katılanların hepsi de bunlara dahil."

Siz yeniden seçilirseniz Ankara'da yaşayan bütün insanların başkanı olmayacak mısınız, nasıl ayıracaksınız marjinal grupları?

"Zaten ben onların da belediye başkanıyım, yarın da yapacağım. Bu, yasanın getirmiş olduğu bir netice. Ben, "Ankarayı Gezicilere teslim etmeyeceğim" derken, Ankarayı Cumhuriyet Halk Parti'sine teslim etmeyeceğim" diyorum. Çünkü benim gözümde CHP eşittir Gezi'dir. Yarın Ankara Belediyesi'ni CHP alacak olsa Geziciler Ankara'da bütün belediyenin kadrolarının tamamını doldururlar. CHP, belediyede iktidara geldiği anda şu anda beldiyede çalışan 26 bin personelin tartışmasız 25 binini tasviye ederler.."

Mansur Yavaş böyle bir şey yapmayacağını söylüyor ama?

YALAN SÖYLÜYOR 

"Yalan söylüyor. Kendisi daha önce belediye başkanlığı yaptığı Beypazarı'nda kendisine muhalif olan işçileri neden işten attı, kendisine muhalif olan sekreter kızı, itfaiye erlerinin arasına neden koyup istifaya zorladı. O yapmam der ama yapar. Kesinlikle yalan söylüyor."

Mansur Yavaş'ın en büyük projesi "yönetim projesi", yönetimi tamamen değiştireceğini iddia ediyor, ne düşünüyorsunuz?

MANSUR YAVAŞ DESTEKSİZ ATIYOR

"Onun en önemli projesi bizim Ankapark'ı yıkmak, ODTÜ yolunu referandum yaparak kapatmak, yaptırdığımız giriş kapılarını ve saatleri yıkmak. İkinci projesi, suda indirim yapmak. Suda yüzde 25 indirim yapacak, ayrıca dar gelirli ailelere (160 bin aile) 60 liralık su faturalarını 10 liraya indirecek. Bilet fiyatlarını aşağı indirecek. 175 kuruş olan yol ücretini 10 kuruşa indirecek. Sonra nasıl olduysa, sanırım kendisine ilham geldi, 52'lik bileti 10 liraya indireceğim dedi. Kafasına ne eserse onu söylüyor. Sabit söylediği bir şey yok, bütün talebelerin, öğrencilerin servis otosunun parasını kendisi verecekmiş. Bu, yılda 1.6 katrilyon, 5 yılda 8 katrilyon tutuyor. Benim Ankara'da 5 yılda yaptığım yatırımın tamamı 5 katrilyon. Şimdi bu 8 katrilyonu buraya sübvanse yapacak ve onun haricinde 8 katrilyon da yeni yapacağı metroya verecek, olacak 16 katrilyon. 5 katrilyon yatırım bütçemiz var, sadece bu iki konuda üç katı para çıktı, iflae etti, her şey toz duman. İnsan bu kadar mı atar, bu kadar desteksiz atıyor."

Su indirimi konusunu açalım biraz, bu bir çok aileyi sevindirecek bir proje, nasıl yapacak indirimi?

 GEL TELEVİZYONDA KONUŞALIM DİYORUM KAÇIYOR

"Sormak lazım, kendisi Beypazarı'nda belediye başkanı olduğunda neden 13 kuruşluk suyu yüzde 92 zamla 25 kuruşa satmaya başladı. Bunu kendisine sordum, "o zaman enflasyon çok yüksekti" dedi. Bunun üzerine ben "ben de suya aynı dönemde zam yaptım, 14 kuruştan 15 kuruşa çıkardık, ne diyeceksiniz" dedim, o konuya cevap vermeden hemen başka konuya atladı. "Şu anda Beypazarı'nda su 165 kuruş, Melih Gökçek iki katına satıyor" diyor. Niye böyle demogoji yapıyorsun, niye yalan söylüyorsun, sen bıraktığında su 140 kuruştu, o zaman bizde 100 kuruştu, 50 kuruş da atık su parasıyla 150 kuruş oluyor. Onda atık su parası yok, çünkü artıtma tesisi yok. Yani suyu benden 40 kuruş daha fazlaya satıyordu. Bu kadar iki yüzlülük olamaz ya, gel televiyonda bunları konuşalım diyorum ama kaçıyor."

Suda indirim yapmak imkansız mı?

SUDA İNDİRİM YAPMAK KESİNLİKLE İMKANSIZ 

"Kesinlikle imkansız, bu bir yalan. Bir başka yalanı da şu; "Türkiye'nin en pahalı suyu Ankara'da" diyor. Araştırdım baktım biz su ücretinde 7'inci sıradayız. İlk sırada İzmir var, onu söylemiyor. Kendisine bu parayı nereden bulacağını sordum, buna cevap veremiyor, bilmiyor çünkü.

Sizin böyle bir vaatleriniz yok mu, suyu ucuzlatma, ulaşım ücretini ucuzlatmak gibi?

BUNLARIN HEPSİ PALAVRA 

"Benim hayali, olmayacak, yapamayacağım söüm yok. Bunların hepsi palavra. Eğer bir parça ciddiyeti olsa bunları halkın önünde ispat eder."

Mansur Yavaş'ın en büyük iddialarından biri de belediye gelirlerini artıracağım iddiası, madem gelirler artabiliyor siz neden yapmıyorsunuz bunu şimdi?

O KADAR FAZLA ATIYOR Kİ 

"O kadar fazla atıyor ki. 10 sene belediye başkanlığı yapmış ama imar mevzuatı konusunda hiç bilgisi yok. "Ben bu imar rantını bilmiyorum, bana öğretir misin" diye kendisine sordum, "sen beni mahkemeye verirsin" diyor. Böyle bir mantık olur mu, imarda rant alamazsınız, düzenleme ortaklık payı yüzde 40'tır, bunun içinde yeşil alan, yol, okul, cami, spor alanı vardır, başka bir şey olamaz. Peki kendisi neden Beypazarı'nda bunu yapmadı, bana bir örnek versin bununla ilgili, örnek veremiyor, yalan çünkü."

SIFIR BORÇLA BELEDİYE ALDI 15 TRİLYON BORÇ BIRAKTI 

"Beypazarı belediye başkanı olduğundan belediyeyi "sıfır" borçla aldı, giderken 15 trilyon lira borç bıraktı. Toplamda, 22 trilyonluk gayrimenkul satıyor, belediyeyi batırıyor. 37 vaadinden hiçbirini yapmıyor, millet nasıl olsa oy veriyor, onu unutuyor, sürekli vaatte bulunuyor ama hiçbirini yapmıyor."

"Beypazarı için "turistik ilçe" diyor, kaç tane modern tuvalet var orada biliyor musunuz, hiç yok. İki üç tane ikişerden dört kişilik yer yapmış, tuvalete de girersen temiz girip kirli çıkarsın yani, öyle tuvaletler. Varilleri ikiye bölerek çöp kutuları yapmışlar, onlar zamanla paslanmış."

Madem Mansur Yavaş bu kadar kötü bir belediyeciydi neden ona belediye başkanlığı teklifi ile gittiniz?

BİZİM DE GÖZÜMÜZÜ BOYADI 

"Bir zamanlar biliyorsunuz boya yaparak herkesin gözünü boyadı, bizim de gözümüzü boyadı, yaptıkları hoşumuza gitti, "ne güzel yapmış" falan dedik. Binaların içlerinin değiştiğini düşünüyorduk, meğer sadece dışlarını boyamış, içleri değişmemiş. Amerikan filmlerindeki maketler gibi, dışardan güzel görünüyordu. O zaman kendisine, Ankara'ya gelmek istiyor musun, niyetin var mı diye sordum, "var" dedi. Ben de birlikte çalışabileceğimizi söyledim, ama "seçim zamanı konuşalım" dedi. Seçim zamanı geldiğinde konuştuk, benden Çankaya Belediye Başkanlığı'nı istedi. Ben başka bir yeri teklif etmiştim kendisine. Bu teklifine de "tamam" dedik. O seçimde benim aday olup olmayacağım belli değildi, o zaman "Melih aday olamıyorsa ben Ankara'yı alabilirim" dedi ve MHP'den aday oldu."

O dönem sizi de zorlayarak iyi bir oy aldı ama, bu dönemde zorlayabilir mi?

BARONLAR MEDYAYI ÜZERİME SALDILAR 

"O, kendisinin başarısı değil. O dönemin içerisinde özellikle bize karşı olan 28 Şubat zihniyetinin bir projesi vardı, bu zihniyete göre İstanbul ya da Ankara'nın düşmesi gerekiyordu. Ankara üzerinde yoğunlaştı, İstanbul'dan baronlar işleri ona göre organize ettiler. Televizyonları gazeteleri benim üzerime saldılar. Aynı dönemin içerisinde ben iftira kampanyasına maruz kaldım. Bu dönem bunu yapamıyorlar, çünkü ben geçen dönem bu kampanları yapanlara "siz bana iftira atıyorsunuz, ispat etmezsiniz, beni mahkemeye vermezseniz şerefsizsiniz" dedim. Hiçbiri beni mahkemeye vermedi. Bu ortaya çıktığı için bu dönem iftira atamıyorlar."

Bu dönem sizin adaylığınız açıklandıktan hemen sonra bir "dedikodu" yayıldı ve sizin adaylıktan çekileceğiniz konuşuldu. Mansur Yavaş da bu iddiayı dillendirenlerdendi, seçime kaldı 10 gün siz hala adaysınız, neden çıktı bu dedikodu?

FOS ÇIKIYOR 

"Bunlara belli baronlardan, belli yerlerden, adaylıkları garanti altına alınmak için bazı vaatlerde bulunuluyor. "Biz Melih'i halledeceğiz, çekilecek, sen işine bak falan deniyor, adamlar da bunlara inanıyor. Ondan sonra fos çıkıyor."

MANSUR YAVAŞ'IN MORALİ ÇOK BOZUK 

"Mansur Yavaş'ı, aday yapmak için anketleri şişirip kesin kazanıyorsun dediler, sonradan hep altta kaldığına dair anketler gelmeye başladı, şu anda morali sıfır, "neden beni aday yaptınız" diye. Dışarıya bunu söylemiyor ama ben adım gibi biliyorum, istihbaratını alıyorum, hal böyle, dikkat etmiyor musunuz, morali ne kadar bozuk."

"Allah'ın izniyle bir ters durum olsa beni bu kadar moralli bulmanız mümkün mü."

Dünyanın sonu mu bu, kaybedebilirsiniz?

KAYBEDERSEM ÇOK ÜZÜLÜRÜM 

"Öyle deme, kaybedersem çok üzülürüm. Ama ben de endişeli bir hal görebiliyor musun, insan psikolojiden biraz anlıyorsa bunu görebilir. Ama onda ne var, sürekli bir ikilem içerisinde, çünkü anketlerde çok aşağıda."

ONU İDDİAYA DAVET EDİYORUM, KAZANIRSA ONA ARABA ALACAĞIM 

"İddia ediyorum. Büyükşehir belediyesinde 140 meclis üyesi var. CHP 30 tane üye çıkartırsa kendisine bir tane araba alacağım, eğer o kaybederse o bana alsın, iddiaya var mı? Ben 30 tane bile çıkaramayacağına inanmıyorum. Seçimi kazanan başkana en az 70 tane meclis üyesi lazım değil mi, buradan çağrı yapıyorum, var mı bu iddiaya?

Kaç tane çıkaracak CHP meclis üyesi?

"Maksimum 21 üye çıkaracak. 17 ilçe belediyesi arasında başa oynadığı tek bir yer yok. MHP'nin var onun yok."

Mansur Yavaş'ı hedef alan afişler asılıyor Ankara'da ve Mansur Bey bu afişleri sizin yaptırdığınızdan emin. Eğer Melih Gökçek yaptırmadıysa "yemin etsin inanayım, onunla ahirette hesaplaşacağım" diyor, siz mi yaptırdınız bu afişleri?

NEDEN O İSTEDİ DİYE YEMİN EDEYİM 

"Ahirette hesaplaşalım. Zaten istese de hesaplaşacağız, istemese de. Bundan kaçış yok. Ben Mansur istediği için neden yemin edecekmişim ki. Gelsin televizyona karşıma çıksın, bunu bana söylesin."

Sizinle televizyona çıkmak istemediğini, sizinle karşılıklı konuşulmayacağını, kavga ettiğinşizi söylüyor, bu yüzden çıkmıyormuş, ne düşünüyorsunuz?

LİME LİME DÖKÜLÜR 

"Ben ona çağrı yapıyorum, gel televizyona çıkalım, 5 dakika sen konuş, 5 dakika ben konuşayım diyorum. Hayır diyor, çünkü suallerime cevap veremez, lime lime dökülür, çünkü inanılmaz şekilde atıyor, inanılmaz şekilde yalan söylüyor. Şimdi bu yalanlarını çıkarıyorum, bir televizyon programında bunları sıralayıp yayınlayacağım."

20 yıldır Ankara'nın başındasınız neredeyse, insanlar neden şimdi "artık yeter" demesin, neden size "Evet, Mansur Yavaş'a "Hayır" desin?

 MANSUR BECERİSİ OLAN BELEDİYE BAŞKANI DEĞİL Kİ

"Niye bana evet demesinler ki. Mansur, projesi olan, becerisi olan bir belediye başkanı değil ki. Sadece kireçle tahtaları boyayarak benim bile gözümü boyayan birisi. Yaptığı başka bir şey yok. Beypazarı'nda boyamanın haricinde yaptığı hiçbir şey yok. Melih Gökçek'in yaptıkları yapacaklarının teminatı. Melih Gökçek 20 yıl önce bozkır bir Ankara'yı aldı, kişi başına 2 metrekare yeşil alan vardı, şu anda Türkiye'nin en yeşil kent merkezi. Kişi başına 19.6 metrekare yeşil alan düşüyor. Melih Gökçek ilk geldiğinde sular 3 gün akar 3 gün akmazdı, şimdi her gün akıyor. Ankara, dünyanın en temiz kentlerinden birisi, dünyanın en yeşil, en çevreci otobüs filosuna sahip. Yolların en geniş olanı 4'er şeritliydi, şimdi ortası otoban olan ayrılmış yollarla dolu, trafik rahatladı. Ankara'da şu an 10 tane dev rekreasyon alanı var. Sosyal projeler, dünya belediyeleri arasında en fazla sosyal ve kültürel proje yürüten belediye. Ankara Büyükşehir belediyesi, kentsel dönüşüm projelerinde Türkiye'nin bir numaralı belediyesi. Niye bana evet demesinler."

Çok fazla projeniz var, en büyüğü Ankapark. Biraz bahsedermisiniz projelerden?

"Çok fazla projemiz var ama sadece 18 tanesini açıkladık. Her ilçe için ayrı ayrı projemiz var. Melih Gökçek proje zengini. Karşı tarafın hiçbir projesi yokken, bizim yığınla projemiz var."

Hangileri bunlar?

Eryaman stadı projesi: Gençli̇k ve Spor Bakanlığı, Ankara’da 43 bi̇n ki̇şi̇li̇k yeni̇ bi̇r stadın i̇nşasına bu yıl i̇çeri̇si̇nde başlıyor, ancak; Ankara’da futbolun daha da geli̇şmesi̇ i̇çi̇n küçük stadların da yapılması gerekmektedi̇r. i̇şte bu nedenle; Eti̇mesgut Eryaman semti̇nde, Büyükşehi̇r Beledi̇yesi̇ne ai̇t arazi̇ üzeri̇nde, 15.000 ki̇şi̇li̇k bi̇r stadın kat karşılığı yapilmasi planlanmıştır.

Anka kule projesi: 333 metre yüksekli̇ği̇nde yapılacak olan 333 Ankara, Avrupa’nin en yüksek bi̇nası ve başkenti̇n si̇mgesi̇ olacak, bi̇nada otel, restoranlar ve i̇ş yerleri̇ bulunacak, bi̇na, büyükşehi̇r beledi̇yesi̇ne ai̇t bi̇r arazi̇ üzeri̇nde i̇nşa edi̇lecek, kat karşılığı olarak yaptırılacak.

İnanç ve tarih müzesi projesi: Ankamall karşısında, i̇tfai̇ye bi̇nasının bulunduğu alana yapılacak i̇nanç ve tari̇h müzesi̇ dört bölümden oluşuyor, 1-ferman müzesi̇, osmanli tari̇hi̇ i̇le i̇lgi̇li̇ fermanlardan en az 200 ferman, 2-tari̇h müzesi̇, Osmanli-Selçuklu büyükleri̇ni̇n kılık/kıyafet, si̇lah, kap/kacak ve benzeri̇ malzemeleri̇ni̇n bulunacaği tari̇h müzesi̇, 3-bi̇li̇m müzesi̇, dünyada bi̇li̇mi̇n temeli̇ni̇n müslüman ali̇mler tarafından geli̇şti̇ri̇ldi̇ği̇ni̇ belgeleyen bi̇n ci̇varinda i̇cat. 4-Kuran muci̇zeleri̇ müzesi̇, 21.asrin başında ancak anlaşilabi̇len Kuran muci̇zeleri̇ni̇n, uni̇versal stüdyolari teknoloji̇leri̇ kullanilarak yapilacak bi̇li̇msel açiklamalari…Ankara’ya yılda en az 3 mi̇lyon turi̇st geti̇recek ve Hacibayram i̇le bi̇rli̇kte, i̇nanç turi̇zmi̇ni̇ teşvi̇k edecek müthi̇ş bi̇r müze…

Ankara fuar alanı ve kongre merkezi projesi: Halen Esenboğa havali̇manına bi̇ti̇şi̇k bi̇r alanda, uçaklarn fuar alanına gi̇rebi̇leceği̇ yolu bulunan, toplam 50.000 metrekare kapali, 50.000 metrekare açık alanı bulunacak fuar alanı, arazi̇ temi̇n edi̇ldi̇, yolları açılmaya devam edi̇yor, 2014 i̇çi̇nde bi̇ti̇ri̇lmesi̇ hedefleni̇yor, şi̇rketi̇n ortakları; Ankara Vali̇li̇ği̇, Ankara Büyükşehi̇r Beledi̇yesi̇, TOBB, ATO, ASO,  Ti̇caret Borsası, Ankara Esnaf Odalari Bi̇rli̇ği̇ ve Akyurt Beledi̇yesi̇…

Çamkoru rekreasyon alanı projesi: Orman ve Su İşleri̇ Bakanliği’ndan tahsi̇si̇ alınan bu bölgede, yaz- kış tüm vatandaşlarimiza hi̇zmet verebi̇len bi̇r rekreasyon alanı yapilacak. Ankara, Çamkoru ormanlarinin nefi̇s kokulari i̇çi̇nde, göleti̇yle bi̇rli̇kte, mükemmel bi̇r pi̇kni̇k alani kazanmiş olacak. bu bölgede, takdi̇r ve teşekkür alan öğrenci̇leri̇n yaz kampi yapabi̇lmeleri̇ sağlanacak.ayrica; yaşli ve engelli̇ vatandaşlar bu kamp yerleri̇nden yaz – kış yararlanma i̇mkanı bulacak.

Çubuk1 barajı rekreasyon projesi:Çubuk 1 barajının temi̇zleme çalışmalari tamamlandı. Bu yıl pi̇s su aritma tesi̇sleri̇nde aritilan sular, artik barajı yeni̇den doldurmaya başlayacak. Barajın etrafı pi̇kni̇k yapılacak alanlarla dolacak. Ayrica barajın alt kısmında dev bi̇r rekreasyon alanı devreye sokulacak,baraj su tutmaya başladı. Barajin alt kısmına i̇se rekreasyon alanı yapilacak.

Gölbaşı oto galerileri projesi: Gölbaşi sınırlari i̇çi̇nde yapilacak olan projede; bi̇nek otolar, mi̇ni̇büsler, otobüsler, kamyonlar, tırlar ve i̇ş maki̇nalarının satıldığı oto galeri̇leri̇ i̇nşaa edi̇lecekti̇r. Arazi̇ni̇n kamulaştırılması bi̇tti̇. Beledi̇yeye ai̇t metropol anoni̇m şi̇rketi̇ eli̇yle,en kısa zamanda yapımı bi̇ti̇ri̇lecek ve Ankara i̇çi̇ndeki̇ oto galeri̇leri̇ bu bölgeye taşınacaktır.

Kuşcağız aile yaşam merkezi projesi: 2014 yılında, 30.000 m2 kullanım alanına sahi̇p Kuşcağız ai̇le yaşam merkezi̇; ayrıca Altındağ, Kazan ve Osmanli ai̇le yaşam merkezleri̇ hi̇zmete gi̇recek. Çocuklarin, gençleri̇n, hanımlarin, yeti̇şki̇nleri̇n, engelli̇ ve yaşlıların bi̇rli̇kte zaman geçi̇rebi̇lecekleri̇; sosyal, kültürel, sporti̇f, eği̇ti̇me yöneli̇k faali̇yetleri̇n sunulduğu ai̇le yaşam merkezleri̇ Ankara’nın tüm i̇lçeleri̇nde yaygınlaştırılacak.

Kuzey yıldızı cami projesi: Kuzey Ankara’da yapilacak cami̇i̇, Cumhuri̇yet dönemi̇ni̇n en i̇ddi̇ali cami̇i̇ olarak projelendi̇ri̇ldi̇… 130.000 metrekare kapali alani olan proje’ni̇n i̇halesi̇ yapıldı ve hafri̇yata başlandı, alanda; 9.000 ki̇şi̇li̇k bi̇r cami̇ni̇n yanında, 5000 ki̇şi̇li̇k bi̇r kongre salonu, 1500 ki̇şi̇li̇k lokanta bölümü, çeşi̇tli̇ dükkanlar ve sanat merkezleri̇ bulunacak…

Hacı Bayram-ı cami ve çevresi yenileme projesi: 2 yil önce başladığımız Haci bayram-i veli̇ cami̇i̇ ve çevresi̇ yeni̇leme çalışmalari olanca hızıyla devam edi̇yor. 2014 yili i̇çeri̇si̇nde, cami̇i̇ i̇çeri̇si̇ndeki̇ ki̇tapçı dükkanlarını yeni̇leme i̇şlemi̇ ve çevre düzenleme i̇şleri̇ bi̇tecek, ayrica; Türki̇ye’ni̇n en modern kapali dolmuş durakları ve hacı bayram kongre salonu da tamamlanacak.

Osmanlı aile yaşam merkezi ve pazar alanı projesi: 2014 yılında, 30.000 m2 kullanım alanına sahi̇p Kuşcağız ai̇le yaşam merkezi̇; ayrıca Altındağ, Kazan ve Osmanli ai̇le yaşam merkezleri̇ hi̇zmete gi̇recek. Çocuklarin, gençleri̇n, hanımlarin, yeti̇şki̇nleri̇n, engelli̇ ve yaşlıların bi̇rli̇kte zaman geçi̇rebi̇lecekleri̇; sosyal, kültürel, sporti̇f, eği̇ti̇me yöneli̇k faali̇yetleri̇n sunulduğu ai̇le yaşam merkezleri̇ Ankara’nın tüm i̇lçeleri̇nde yaygınlaştırılacak.

Havalimanı metro projesi: Sayın Başbakanımızın tali̇matı i̇le Ulaştırma Bakanlığı tarafindan başlatılan Sıhhiye/Havaalanı metro projesi̇. Metro; Sıhhiye, gar, gençli̇k parkı, hacıabayram, Si̇teler, Aydinlıkevler, Kuzey Ankara, Pursaklar, Saray, fuar alani ve havaalani arasinda i̇şleyecek. Toplam uzunluğu 30 km olacak olan Sıhhiye-Havaalani metrosu’nda hedef; önümüzdeki̇ 5 yil i̇çi̇nde bi̇tmesi̇.

Yeni Mamak projesi: Yeni Mamak kentsel dönüşüm projesi kapsamında 5.000 konut bitirildi, hak sahiplerine bir kısmı dağıtıldı, bir kısmı ise dağıtılacak. Gecekondu yıkımları devam ediyor. Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi bütün hızıyla devam edecek.

Teleferik otobüs projesi: Bütün dünyada karayollarının yetersi̇zli̇ği̇ nedeni̇yle kullanılmaya başlanılan otobüs teleferi̇kler yapılacak. Otobüs gi̇bi̇ yoğun yolcu alabi̇len teleferi̇kleri̇n merkez i̇stasyonu, adli̇ye bi̇nasinin toptancı hal bölgesi̇ne taşinmasından sonra, adliye sarayının olduğu bölge olacak. Teleferi̇k hari̇ci̇nde; yeni̇ metro, dolmuş ve otobüs duraklarına da merkez olacak olan bu bölge, şehi̇r trafi̇ği̇ne de nefes aldıracak. Ayrıca Ankara’nin bi̇rçok bölgesi̇nde teleferi̇k uygulamaları gerçekleşti̇ri̇lecek. Proje; Kizilay - Di̇kmen vadi̇si̇, Kızılay– Mamak, Kızılay–Hacıbayram, İvedi̇k- Etli̇k gi̇bi̇ bölgelerde genelde “yap i̇şlet devret” modeli̇yle uygulanacak. Bazi bölgelerde i̇se; yaklaşik 23 km’li̇k teleferi̇kler, beledi̇ye tarafindan yaptirilacak.

Ankara Boğazı projesi: Ankara’ya deni̇z geti̇rmek i̇mkansiz; ancak artık Ankara’nin da bi̇r boğazı olacak. Ankara’nin güneyi̇nde, İmrahor vadi̇si̇nde, bi̇ri̇nci̇ etapta yer alacak 11 km’li̇k dev kanal etrafinda di̇zi̇len vi̇llalar, cafe/restoran ve benzeri̇ yerler, di̇nlenme alanları…Ankara’nin i̇majina i̇nanilmaz bi̇r katki sağlayacak olan bu yatirimin, 5 yilda bi̇ti̇ri̇lmesi̇ planlaniyor…Eymi̇r gölü i̇le Gölbaşı mezarlığı arasında kurulacak olan pi̇s su arıtma tesi̇si̇nden elde edi̇lecek arıtılmış sular, bu kanalı besleyecek. İleri̇de Eymi̇r ve Mogan i̇le bi̇rleşti̇ri̇lecek bu proje sayesi̇nde kanal uzunluğu 43 km’ye kadar çikabi̇lecek.

Anka Park:Ankara turizmi dev tema park ile canlanacak. Eğlencenin en büyüğü en çeşitlisi, en vazgeçilmezi Ankara’da olacak. 100.000 metrekare kapalı alan, 1.100.000 metrekare açık alan olmak üzere toplamda 1.200.000 metrekare ile dünyanın en büyük tema parklarından biri inşa ediliyor.

İnşaatı hızla devam eden ANKA Park’ın girişinde ziyaretçileri tarihimizin en görkemli mimari örnekleri karşılayacak ve parkta 1.217 adet küçüklü büyüklü oyuncak yer alacaktır. Dünyanın en ünlü Tema Parkları’nda 3-4 adet roller coaster bulunurken, ANKA Park’ta tam 14 adet roller coaster bulunacak ve Universal Studio Sinema Sistemi ile ziyaretçiler keyifli vakit geçirecekler.

Dünyanın en çeşitli ve en gerçekçi dinozorları ANKA Park’ta yer alacak. Aynı zamanda 70 metrelik dev dinozorla ANKA Park olarak Guinness Rekorlar Kitabına giriyoruz.

ANKA Parkın içerisinde yaklaşık 5 km’lik hat üzerinde Tema Park’ın tamamında dolaşacak hem ulaşım hem gezinti amaçlı nostaljik kara tren, ayrıca Tema Park ve hayvanat bahçesi arasında ulaşımı sağlayan 2 km uzunluğunda monoray bulunacak. Alana metro toplu taşıma aracını kullanarak gelecek olan ziyaretçilerin ulaşımını sağlamak için ayrıca Tema Park ve hayvanat bahçesi içerisinde hem ulaşım hem de gezinti amaçlı 8 km uzunluğunda teleferik ulaşım hattı yer alacak.

Ayrıca Ankara’nın önemli simgelerinden olan Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileniyor. Yakın bir zamanda hizmete sunulacak olan Hayvanat Bahçesi ANKA Parka ilave olarak 930.000 metrekarelik alanda; bünyesinde tüm dünya kıtalarının temsil edildiği çok fazla hayvan türünü barındıran Türkiye'nin en kapsamlı hayvanat bahçesi olacak.
Türkiye'nin en geniş temalı hayvanat bahçesi içerisinde Türkiye'ye hatta Ortadoğu'ya hizmet etmeyi amaçlayan en büyük hayvan hastanesi de hayvanat bahçesi içinde yer alacak ve Türkiye'de yine bir ilk olacak Safari Park’a sahip olacaktır. ANKA Park Hayvanat Bahçesi içerisinde yer alacak olan Safari Park; Türkiye'de yine bir ilk olma özelliğini taşımaktadır.

En son anketi ne zaman yaptrdınız, sonuçlar nasıl, en yakın rakibinizle aranızda ne kadar fark var, anketleri hangi şirkete yaptırıyorsunuz?

SON ANKETTE OY ORANIM YÜZDE 51 

"12 puanlık bir fark var. Ben anketlerimi kendi elemanlarıma yaptırıyorum. En son ankette benim oy oranım yüzde 51, 02, CHP, 38,53, MHP 7,98"

Mansur Yavaş'ın elindeki ankette oy oranlarınız aynı ve kendisi yüzde 51 ile kazanacağını iddia ediyor.?

PALAVRA ATIYOR 

"Söyler, biliyorsunuz o, geçen seçimde de kazanıyordu. Ama ne oldu, demek ki palavra atıyor, bu kadar basit."

Ayın 25'inde ortaya çıkacak şeyler var deniyor, bu sonuçları etkilemez mi?

NE ÇIKARSA ÇIKSIN SONUÇLARI ETKİLEMEYECEK 

"Ne çıkarsa çıksın bu saatten sonra her şey bizim lehimize olacak. Çünkü halk, tüm bunlarınAK Parti ilktidarını iktidardan uzaklaştırmak için yapıldığını görüyor ve inanıyor."

Ortaya çıkan tapelerde Başbakan'ında dahil olduğu bir çok ses kaydında çok paralardan söz ediliyor, ne düşünüyorsunuz?

BUNLARIN HEPSİ ALGI YÜKLEMESİ 

"Bunların hepsi bir algı yüklemesi. Bir ayakkabı kutusu gösterdiler, içinde 2.5 milyon dolar var dediler. 2.5 milyon dolar bir kutuya sığar mı, bu tamamen senaryo. Başbakan'ın evinde 1 milyar dolar var dediler. 1 milyar dolar 11 ton eder, bir kamyon 10 ton alıyor, kamyona bile sığmıyor. Atıyorsun bari destekli at, imaj yüklemesi yapıyorsun mantıklı yap. O parayı Halk Bankası Genel Müdürü makbuz karşılığı yurt dışı ve yurt içindeki İmam Hatip okulu için aldığını ispat etti olay da orada bitti. Buna karşlılık tam tersine şu anda Türkiye'yi soyuyorlar."

Kim soyuyor?

ÜLKEYİ SOYUP SOĞANA ÇEVİRDİLER 

"Faiz lobisi ve Amerika'daki beynelminel Yahudi Bankaları. Faiz 7 puan farketti, bunun devlete getirdiği yük 77 katrilyon. Ali Babacan açıkladı, borsa 60 milyar dolar düştü, 132 katrilyon da oradan gitti. Ne oldu, dolar türk parası karşısında yüzde 25 değer kazandı, mazotu, benzini, doğalgaz, dolarla alıyoruz, şu anda yüzde 15 fark ettiğine göre, her ailenin bütçesinden yüzde 25'i hortumlayıp çektiler. Türkiye şu an soyuluyor, bir tane kutu gösterip ülkeyi soyup soğana çevirdiler. Hırsızlığın en büyüğünü yapılıyor. Bu tapeler montaj."

Egemen Bağış'ın Metehan Demir'le konuşma tapesi düştü en son, iddilara göre Bakara suresiyle dalga geçiliyor, ne düşünüyorsunuz?

SURELERLE DALGA GEÇEN KAFİRDİR 

"Surelerle dalga geçen kafir olur. Ben dinlemedim konuyu bilmiyorum ama surelerle dalga geçilemez. Eğer "Bakara makara" dediyse çok büyük yanlışlık yapmış ama, ben dinlemedim bilmiyorum."

Twitter'da Fuat Avni diye bir kullanıcı var ve çok takipçisi var. Söylenen o ki, Başbakan'a çok yakın bir isim, Başbakanlıkta konuşulan her şeyden haberdar, çok gizli bilgi paylaştığı söyleniyor. Ve bizzat Başbakan'ın kim olduğunun ortaya çıkarılması yönünde talimatı olduğu söyleniyor. Geçenlerde de sizinle ilgili bir şey yazdı, iddiasına göre siz Başbakan için "bıktım bu adamdan" demişsiniz. Kim olabilir bu kişi, dediniz mi böyle bir şey?

FUAT AVNİ İÇİN "ŞEREFSİZ" DİYORUM, ŞEREFLİYSE BENİ MAHKEMEYE VERSİN 

"Resmen saçmalıyor. Tam bir sahtekar. İnsanları birbirine düşürmek için uğraşıyor, benimle ilgili yazdığı her şey yalan, zaten takip etmiyorum, bilmiyorum. Eğer dürüstse kendi adıyla yazar, bu tam bir şerefsiz, şerefli adamsa beni mahkemeye versin."

Seçim gecesi nereden izleyeceksiniz sonuçları?

"Karar vermedim"

Mansur Yavaş kazanırsa onu tebrik etmek için arar mısınız?

"Kazanamaz."

Kazanırsa, devir teslime gider misiniz?

"Kazanamaz."

Kazanamzsam bir televizyon programı yaparım dediniz ama?

"Espri yaptım."

Twitter'ı çok aktif kullanıyorsunuz, sanırım yakında ilk twitter mitingini de yapacaksınız değil mi? 

BÜTÜN TWİT ALEMİNİ BEKLİYORUM 

"Dünyanın ilk twitter mitingini bu hafta cuma günü cuma namazını Hacıbayram'da kıldıktan sonra orada bulunan Havuzlu Meydan'da gerçekleştireceğiz. Bütün twit alemini davet ettim. 3 bin kişi gelirse müthiş bir olay, yemeklere bin kişi keldi buraya da en az 2 bin kişi gelir. Bu bir ilk."

Sizin twitter'da çok "ilk"iniz var değil mi?

Evet, twitter'da yemek daveti yapan benim, benden başka twitter yemeği yapan dünyada ikinci insan olmadı. İlk defa twitterdan davet yapıp canlı yayına giren benim, ilk defa twitterdan kitap dağıtan benim, ilk defa hashtag başlatan siyasetçi benim, ilk defa uluslararası protesto yaparak TT olan benim, ilk defa twitter mitingi yapan benim, ilk defa siyasteçilerin arasına devamlı olarak vatandaşın sorularına cevap veren benim, ilk defa dünyanın en iyi sosyal medyasını kullanan belediye başkanı ünvanını ve ödülünü alan benim, ikinci kez aynı ödülü alan da benim...

Sanırım takipçilerini en çok mahkemeye veren de sizsiniz?

"Bu kadar çok takipçisini mahkemeye veren ben olabilirim , 1600 dava var."

twitter.com/nsrnylmz