BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,97
ALTIN 2.435,21
HABER /  GÜNCEL

Afganistan'da üç Türk kayboldu!

İnşaat mühendisleri olduğu tahmin edilen üç Türk Afganistan'da kayboldu. İşte kaybolanların öyküsü...

Abone ol

İnşaat mühendisi olduğu tahmin edilen üç Türk vatandaşının, Afganistan'ın Paktia şehrinden Kabil'e giderken yolda kaybolduğu bildirildi. Bölge polisi, inşaat mühendisi olduğu tahmin edilen üçlünün, dün Logar eyaleti civarında kaybolduğunu açıkladı.

AFP haber ajansının bildirdiğine göre, bugün bir açıklama yapan polis şefi Gulam Sakhi Ruhlivenai, kayıp Türklerin aracının, Logar'ın başkenti Puli Alam civarında terk edilmiş bir halde bulunduğunu söyledi.

Ruhlivenai, "Kabil-Gardez yolu üzerinde seyahat ediyorlardı. Puli Alam yakınlarındaki bölgede kayboldular. Nerede olduklarını ya da kaçırılıp kaçırılmadıklarını bilmiyoruz" dedi.

Cezai Soruşturma Birimi Şefi Muhammed Can Abed ise kayıp Türklerin kaçırıldığına inandığını belirtti.

Afganistan'ın ABD destekli hükümetine karşı bir isyancı hareket sürdüren Taliban militanları daha önce de yabancıları kaçırmıştı. Öte yandan bazı suç çetelerinin de fidye için varlıklı Afganları kaçırdığı biliniyor.

Taliban, bu hafta içinde Şubat ayında kaçırılan bir Kanadalıyla ilgili bir video yayınlayarak, söz konusu kişinin, ajanlık suçlamasıyla mahkemeye çıkarılacağını öne sürmüştü.