BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,77
ALTIN 2.489,30
HABER /  GÜNCEL

Afganistan'da altı NATO askeri öldü

Afganistan'ın güneyindeki Kandehar vilayetinde, intihar saldırısında ölen askerlerin hepsinin Amerikalı olduğu tahmin ediliyor.

Abone ol

Afganistan'da bu yıl yaklaşık 700 yabancı asker öldü

Afganistan'ın güneyindeki Kandehar vilayetinde düzenlenen bir intihar saldırısında altı NATO askeri öldü


NATO yetkilileri ölen askerlerin kimliklerini açıklamadı.

Bir Afgan askeri yetkili, saldırının Afgan ve Amerikalı askerlerin görev yaptığı Zari bölgesinde bir kontrol noktasında düzenlendiğini söyledi.

NATO, aylardır bu bölgede Taliban'a karşı operasyonlar düzenliyor.

Amerikan birliklerinin Taliban'ı bölgeden uzaklaştırmayı amaçlayan operasyonları sonrasında Helmand ve Kandehar'da çarpışmalar şiddetlenmişti.

Afganistan'ın güneyinde bulunan BBC muhabiri Paul Wood'a göre, Amerikalı askeri yetkililer, Kandehar'da ilerleme sağladıklarını söylüyor ama Taliban burada varlığını hissetirmeye devam ediyor.

Muhabirimiz, "Konuştuğum hiçbir askeri yetkili, Taliban'ın tamamen yenilgiye uğratılabileceği düşüncesinde değil" diyor.

Ancak muhabirimize göre askeri yetkililer, Amerikan birliklerinin gelecek yıl çekilmeye başlayacağını hatırlatarak, Taliban'ı Afgan güçlerinin başedebileceği kadar zayıflatmayı umduklarını söylüyor.

29 Kasım'da bir sınır polisi, altı yabancı askeri öldürmüştü. Afganistan'da bu yıl içinde yaklaşık 700 yabancı asker öldürüldü. 2009'da ölen asker sayısı 520 idi.