BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,08
ALTIN 2.324,58
HABER /  GÜNCEL

Afganistan: Toplu tecavüz mahkumları idam edildi

Kabil'de düğünden dönen 4 kadının yollarını kesen ve toplu tecavüz eden 5 erkeğin idam edildiği açıklandı. Kadınlara toplu tecavüz edilmesi, kamuoyunda tepkiye neden olmuştu.

Abone ol

Geçen yıl ağustos ayında dört kadına tecavüz etmekle suçlanan ve idam cezasına çarptırılan beş kişi hakkındaki karar infaz edildi.

Başkent Kabil'in Pağman ilçesinde, bir tanıdıklarının düğününden dönerken yolları kesilen kadınlar tecavüze uğramışlardı.

Sivil toplum örgütleri, mahkeme kararlarının güvenilir olmadığını ileri sürerek idam mahkumlarına af talebinde bulunmuştu.

Ancak yetkililer af talebini dikkate almadılar ve Kabil'de bir hapishanede tutulan beş tecavüz suçlusunun asıldığını açıkladılar.

Başka bir suçtan hüküm giyen bir başka mahkumun da idam edildiği öğrenildi.

Pek çok Afgan vatandaşı, suçluların asılmasını talep ediyordu. Eski Afganistan Cumhurbaşkanı Hamit Karzai de, görevdeki son günlerinde ölüm kararını imzalamıştı.

Başsavcının makamından üst düzey bir yetkili olan Atta Muhammed Nuri, Fransız Haber Ajansı AFP'ye yaptığı açıklamada, "Mahkemenin kararı yerine getirildi. Pağman davasından beş kişi asıldı. Ayrıca adam kaçırmakla tanınan bir çetenin başı olan Habib İstalifi de idam edildi" dedi.

Geçen ay cumhurbaşkanlığı görevini devralan Eşref Gani, idamlarla ilgili bir açıklama yapmadı.