BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,93
ALTIN 2.427,58
HABER /  GÜNCEL

Afganistan şehidinin babası bakın ne dedi?

Afganistan'daki saldırıda şehit olan Adem Şengül'ün babası acı haberi alınca 'Ne mutlu şehit babası olduk' dedi. Şehidin Samsun'daki evinde yas var.

Abone ol

SAMSUN - Afganistan'ın başkenti Kabil'de Türk askerlerinin bulunduğu araca düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Adem Şengül'ün (37) Samsun'daki babaevinde yas var.

Baba Hüseyin (68) ve anne Döndü Şengül'e (63), yaşadıkları İlkadım ilçesi Adalet Mahallesi'ndeki evlerinde, çocuklarının şehit olduğu haberini Samsun Garnizon Komutanlığı Şehit Gazi İşlem Kısım Amiri Piyade Albay Saffet Akçin ve Samsun Merkez Komutanı Tankçı Albay Osman Akyıldız verdi.

5 YAŞINDA OĞLU VAR
Hüseyin ve Döndü çiftinin 5 çocuğundan biri olan şehidin, evli ve 5 yaşında Eren isimli bir erkek çocuk babası olduğu, İstanbul'da yaşayan eşi Nurgül Şengül'ün Samsun'a gelmek üzere yola çıktığı öğrenildi. Şehidin fenalaşan yakınlarına 112 Acil Servis ekipleri tarafından müdahalede bulunuldu.

HABERİ ALINCA BÖYLE DEDİ : NE MUTLU ŞEHİT BABASI OLDUK
afganistan-şehidi-adem-şengül-ailesi.jpgBaba Hüseyin Şengül, oğlu ile en son 20 Şubat Cuma günü görüştüklerini belirterek, "Vatan sağ olsun, dostlar sağ olsun. Ne mutlu şehit babası olduk. Allah kimseye göstermesin acılarını. En son cuma günü Amasya'dan görüntülü konuştuk. Halini hatırını sorduk. O bizi sordu. 'Çok iyiyim' dedi. İyi olduğunu söyledi. Tam 2 ay oldu gideli. Bir oğlu var, oğlu telefonda, 'baba seni özledim gel' diyordu" ifadesini kullandı.

adem-şengül.jpgAmasya'nın Gümüşhacıköy ilçesi nüfusuna kayıtlı şehidin cenazesinin defnedileceği yerin henüz netleşmediği öğrenildi.

AFGANLILAR TÜRK ASKERİNE SALDIRIYA ÇOK ÜZÜLDÜ

Afganistan'ın başkenti Kabil’de Türk askerlerinin bulunduğu araca düzenlenen bombalı saldırı ve bir askerin şehit olması, Afgan halkını da üzdü. Türk askerlerini kendi askerleri gibi gördüklerini söyleyen Afganlar saldırıyı şiddetle kınayarak Türkiye'ye dostluk mesajları gönderdi.  

Can Muhammed İbade adlı vatandaş, "Basından haberimiz oldu. Bir Türk askerimiz Taliban tarafından düzenlenen saldırıda hayatını kaybetmiş, çok üzüldüm. Türk askerlerinin yaklaşımı Amerikan askerlerine göre çok iyi, biz onları kendi askerlerimiz gibi görüyoruz. Biz Türk halkını da askerini de seviyoruz" dedi.

TÜRK ASKERİ BİZE HEP GÜLÜMSÜYOR

Kabil'de bir devlet kurumunda görev yapan Ahmed Sayidullah, Türk askerlerinin Afganistan'da birçok alanda olumlu işler yaptığını belirterek, "NATO’nun diğer üyelerine göre Türk askerlerine Müslüman oldukları için çok saygımız var. Onlar hep bize iyi davranıyor, yollardan geçerken yolları kapatmıyor, hep bize gülümsüyor. Bundan dolayı onların zarar görmesine asla razı olmayız" şeklinde konuştu. Sayidullah, olaydan ötürü çok üzgün olduğunu dile getirerek, şehit askerin ailesini sabır diledi. 

TÜRK ASKERİ ZORUMA GİTMİYOR

Afgan vatandaşlardan Yusuf Asifi, "Biz Türk askerini bir düşman olarak görmüyoruz. Onları kendi askerimiz gibi görüyoruz. Ben Amerikan askerlerini gördüğümde rahatsız oluyorum ama Türk askerinin sokakta gezmesi zoruma gitmiyor" dedi. 

TÜRK ASKERİ ABD VE İNGİLİZ GİBİ DEĞİL

Kabil'de esnaflık yapan Muhammed Eyüp, Türk askerlerine düzenlenen saldırının "insanlık dışı bir hareket" olduğunu dile getirdi. Afganların misafirperver olduğunu ve Türk askerine yapılan saldırının Afganların Türkler hakkındaki tutumunu temsil edemeyeceğini vurgulayan Eyüp, "Yardımımıza gelen birine saldırdılar ve bizi çok üzdüler" diye konuştu. Eyüp, "Türk askeri, Amerikan veya İngiliz askeri gibi değil, bize çok iyi davranıyorlar. Biz onların kötü hareketini hiç görmedik. Ben onları sokaklarda görünce seviniyorum ve onlara selam veriyorum, çünkü onlar bizim gerçek dostlarımız" ifadelerini kullandı.

AFGANİSTAN'DA TÜRK ELÇİLİK ARACINA SALDIRI
afganistandaki-saldiri.jpgKabil'de sabah saatlerinde NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail Aramaz'ı almak üzere Afganistan Türk Görev Kuvvet Komutanlığından Türk Büyükelçiliği'ne gelen iki zırhlı araca, yol kenarında duran bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmişti. Araçlardan birindeki uzman çavuşlardan Adem Şengül şehit olmuş, bir uzman çavuş yaralanmıştı. Yaralı uzman çavuşun sağlık durumunun iyi olduğu açıklanmıştı. Saldırıyı üstlenen Taliban örgütü, Türklerin değil Amerikalıların hedef alındığını iddia etmişti.