BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,62
HABER /  GÜNCEL

Afganistan parlementosu son dakika bombalı saldırı

AFGANİSTAN Parlementosu'na bombalı saldırı düzenlendi. Gelen son dakika haberlerine göre, teröristler ile güvenli güçleri arasında çatışma çıktı, 6 kişi öldü.

Abone ol

AFGANİSTAN'ın başkenti Kabil'de parlamentoya patlayıcı yüklü araçlarla intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıyı Taliban üstlendi. Silahlı 6 saldırgan öldürüldü.

Taliban örgütü, Afganistan'ın başkenti Kabil'de parlamento binasına patlayıcı yüklü araçlarla saldırı düzenledi. Afgan yetkililer 6 silahlı saldırganın öldürüldüğünü duyurdu. Yaklaşık iki saat süren çatışmanın sona erdiği belirtildi.

Afganistan parlamentosundaki üst düzey polis yetkilisi Vahit Amerhil, militanların önce bomba yüklü bir aracı bina önünde infilak ettirdiğini açıkladı. Amerhil, ardından parlamentonun yakınında inşaat halindeki bir binadan Taliban militanlarının ateş açmaya başladıklarını söyledi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

TALİBAN ÜSTLENDİ

Afganistan Taliban örgütünün sözcüsü Zabihullah Mücahit, çatışmaların başlamasının hemen ardından yaptığı açıklamada saldırıyı üstlendi.


ekran-resmi-2015-06-22-10.30.49.png 
Zabihullah parlamento binasına intihar eylemcileriyle saldırdıklarını söyledi. Afganistan Savunma Bakanı olması beklenen Masum Stanikzai hakkında bugün parlamentoda güven oylaması yapılacaktı.

ekran-resmi-2015-06-22-12.20.45.png

İKİ İLÇE TALİBAN'IN KONTROLÜNDE

Taliban'ın ülkenin kuzeyindeki Kunduz kentinin Daşte Erçi ve Çar Dere ilçelerini de ele geçirdiği belirtildi. Daşte Erçi Kaymakamı Nesruddin Sadi, Afgan güçleri ve Taliban militanları arasında bir hafta önce başlayan ve dün gece şiddetlenen çatışmaların sonucunda, Daşte Erçi ilçesinin kontrolünün bu sabah Taliban'a geçtiğini söyledi.

Yardım istediklerini ancak yanıt alamadıklarını belirten Sadi, "Kimse yardımımıza koşmadı. Biz de ilçeden çıkmak zorunda kaldık" dedi.

ekran-resmi-2015-06-22-12.20.39.png

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahid ise, Kunduz kentinin Daşte Erçi ilçesinde kontrolü sağladıklarını ifade ederek 14 karakol, onlarca araç ve çok sayıda silah ele geçirdiklerini iddia etti.

BM'DEN AÇIKLAMA: 2 SİVİL ÖLDÜ

Birleşmiş Milletler Afganistan Yardım Misyonu (UNAMA) başkenti Kabil’de Taliban'ın parlamentoya düzenlediği saldırıda iki sivilin öldüğünü, 40 sivilin yaralandığını bildirdi.

UNAMA'nın yazılı açıklamasında, Taliban'ın parlamentoya saldırarak demokrasiye hakaret ettiği vurgulandı. Saldırıda iki sivilin hayatını kaybettiği, 40'ının yaralandığı belirtilen açıklamada, "Birleşmiş Milletler Afganistan Yardım Misyonu bu saldırıyı şiddetle kınıyor" ifadesi kullanıldı.

Kabil Emniyet Müdürü Abdul Rahman Rahimi, saldırganlardan birinin bomba yüklü aracı parlamentonun önünde patlattığını ifade ederek kalan altı saldırganın Afgan güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü söylemişti.

Patlamadan sonra saldırganlar ve Afgan güvenlik güçleri arasında çıkan ve bir saat devam eden çatışmada milletvekillerinin ve parlamento binasında bulunan diğer kişilerin zarar görmediği öğrenildi.

Saldırıyı üstlenen Taliban'ın sözcüsü Zabiullah Mücahid, yaptığı yazılı açıklamada, çok sayıda Afgan güvenlik gücü mensubunun ve devlet görevlisinin öldürdüğünü iddia etti.