BIST 9.071
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,16
HABER /  GÜNCEL

TSK'dan görülmemiş cenaze töreni

Afganistan'da şehit düşen 12 asker için 4. Kolordu Komutanlığı'ndaki resmi törene ilk kez bir imam katıldı.

Abone ol

İmam Taşçı, Kuran'daki "Aslında onlar diridir, siz o yüksek hayatın farkında değilsiniz" ayetinden alıntı yaparak şehitliğin önemini vurguladı. Bu sırada törende duygusal anlar yaşandı.

TÖRENDEN KARELER İÇİN TIKLAYIN...

Afganistan'ın başkenti Kabil'de şehit düşen 12 askerin cenaze töreni Türk silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) bir ilke sahne oldu. 4'üncü Kolordu Komutanlığı'na bağlı Barış Gücü Tugayı'nda düzenlenen resmi tören ilk kez bir imamın duasıyla son buldu. Polis de ilk kez üniformasıyla kışladaki bir cenaze töreninde hazır bulundu. Törenin son anlarında yürek burkan görüntüler yaşandı. Şehitlerin çocukları ve yakınları tabutlara koşarak sarıldı ve uzun süre ağladı. Gerek kışladaki gerekse Kocatepe Camisi'ndeki törenlere devletin zirvesi tam kadro katıldı. 6 yıl önce Afganistan'a gidecek askerler için coşkulu uğurlamaya ev sahipliği yapan Eşref Akıncı Kışlası bu kez gözyaşlarına sahne oldu.

İMAMLI UĞURLAMA

Sabah'ın haberine göre, Eşref Akıncı Kışlası'ndaki tören bir ilke de sahne oldu. 4'üncü Kolordu Komutanlığı'na bağlı Barış Gücü Tugayı'nda düzenlenen resmi tören ilk kez bir imamın duasıyla son buldu. İmam Halil İbrahim- Taşçı şehitliğin Kuran-ı Kerim'de "Allah yolunda öldürülenler için ölüler demeyin, zira onlar diridirler. Lakin siz o yüksek hayatın farkında değilsiniz" ayetiyle tarif edildiğini ve peygamberlik makamına en yakın mertebe olarak ifade edildiğini söyledi. Şehitler için helallik isteyen Taşçı'yla birlikte törene katılan tüm TSK personeli de ellerini açarak dua etti.

Törende yürek burkan anlar da yaşandı. Tören konuşmaları bittikten sonra yaşları 6-15 arasındaki şehit çocukları tabutlarının yanına koşarak babalarını aramaya başladı. Protokolün tören alanından ayrılmasını beklemeden tabutlara koşan çocuklar gözyaşları içinde tabutlara sarıldı. Acılı şehit çocukları babalarına son kez sarıldıktan sonra subaylar refakatiyle tören alanındaki yerlerine götürüldüler.