BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

AFGAN İÇİŞLERİ SÖZCÜSÜ KAÇIRILAN 8 TÜRKLE İLGİLİ KONUŞTU

Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Sıddık Sıddıki, Logar vilayetinde Taliban tarafından rehin alınan 8’i Türk 11 kişinin serbest bırakılm...

Abone ol

Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Sıddık Sıddıki, Logar vilayetinde Taliban tarafından rehin alınan 8’i Türk 11 kişinin serbest bırakılması için tüm imkanları devreye soktuklarını söyledi.
Sıddıki, başkent Kabil’de düzenlediği basın toplantısıyla medya mensuplarının sorularını cevapladı.Hafta başında meydana gelen kaçırma olayının "çok ciddi bir mesele" olduğunu dile getiren Sıddıki, "Logar Emniyet Müdürlüğü, Vaililik ve bölgedeki aşiret liderleri aracılığıyla konuyu çok yakından takip ediyoruz" dedi.
Kaçırılan kişilerin hayati durumlarının iyi olmasına büyük özen gösterildiğini ifade eden Sıddıki, "Güvenli bir şekilde serbest bırakılmaları için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.
Bakanlık olarak önceliklerinin bu meselenin çözüme kavuşturulması olduğunu kaydeden Sıddıki, "Maalesef şu an için söyleyebileceklerimiz bundan ibaret" dedi.
Sıddıki bununla birlikte rehinelerin güvenliğinin her şeyden önce geldiğini belirterek, kamuoyuna konuya ilişkin bilgi verirken dikkatli olmak zorunda olduklarını, bu yüzden tüm detayları açıklama imkanı olmadığını söyledi.
Helikopterin saldırıya uğrayarak düşürülme ihtimalinin sorulması üzerine Sıddıki, "Bize gelen ilk bilgiler helikopterin olumsuz hava koşullarından dolayı acil iniş yapmak zorunda olduğu şeklinde. Helikopterin Taliban tarafından saldırıya uğradığına dair bir bilgiyi teyit etmem söz konusu değil" cevabını verdi.
Sıddıki ayrıca, bunun Taliban tarafından bir yerlere mesaj gönderme amacıyla gerçekleştirilmediğini, sadece "talihsiz bir olay" olduğunu söyledi.
(İHA)