BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.426,33
HABER /  GÜNCEL

AFAD'dan maden kazası açıklaması

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD), Karaman’da yaşanan maden kazasında arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Abone ol

AFAD, aktif hale getirildiği dakikada 8500 litre su tahliye edebilen 'Ahtapot' hortum aracılığıyla su tahliye çalışmalarının daha da hızlanacağını bildirdi.

AFAD, saat 10.00 itibariyle kurtarma çalışmaları hakkında açıklama yaptı. AFAD’ın açıklaması şöyle: "Madende mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmalarında, suyun tahliyesini hızlandıracak jeneratör ve motopomplar olay mahalline sevk edildi. Bunlardan biri olan ve ‘Ahtapot’ olarak adlandırılan hortum araçları, dakikada 8500 lt su tahliye edebiliyor. 60 metre derinlikten su çekebilme yeteneğine sahip olan araçlar, 50 metre yükseğe su tahliyesi yapabiliyor. Alana sevk edilen jeneratörler sayesinde 250 kW'lık mevcut kurulu güç 6 kat arttı, çalışmalar daha hızlı bir şekilde yürütülmeye başlandı. AFAD Arama Kurtarma Ekipleri, olay mahallinde çalışmalarını gece boyunca aralıksız sürdürdü. AFAD Arama Kurtarma Birliklerinden 4 deneyimli dalgıç da çalışmalara katıldı. Alana çok sayıda motopomp, 3 seyyar aydınlatma cihazı, 10 büyük çadır, seyyar mutfak, mobil yatakhaneler, 700 battaniye, kumanya ve içecek sevk edildi; 7 mobil baz istasyonu kuruldu, kumanya ve içecek sağlandı."