BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

AFAD Meclis gündeminde!

Lütfü Türkkan Kocaeli il Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde yaşanan sorunları Meclis gündemine taşıdı.

Abone ol

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’ün yanıtlaması istemiyle verdiği önergede “İlin afet ve acil durum tehlike ve risklerini belirlemek, bunlarla ilgili tedbirleri içerir düzenlemeleri yapmak ve bu konuda görev yapacak kamu ve özel kurum/kuruluşları arasında koordinasyon sağlamak gibi, Kocaeli’nde yaşayan tüm vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini ilgilendiren AFAD Müdürlüğü’nde, bugüne kadar kurumsallaşma yönünde kayda değer bir mesafe alınamadığı gibi, hali hazırdaki idari yapının içinde bulunduğu durum ile bu yönde bir ilerleme sağlamak mümküngörünmemektedir. Kocaeli İl AFAD Müdürü Osman Metin Saroğlu’nun kurumda deneyimli ve üniversite mezunu, konusunda uzman birçok teknik ve idari personel bulunmasına rağmen, kurumu sivil savunma memuru vekil şube müdürü, Arama Kurtarma Teknisyeni (AKT) Şef vekili, uzman çavuşluktan geçmiş personel ve adaylığı henüz kalkmış yeni personelle yönettiği, Eski Sivil Savunma Müdürü olan Osman Metin Saroğlu’nun hala İl Sivil Savunma Müdürü gibi davrandığı iddia edilmektedir.” diyen Türkkan aşağıdaki sorulara yanıt istedi.

1-Kocaeli İl AFAD Müdürü’nün kurumda konusunda uzman birçok teknik ve idari personel bulunmasına rağmen, kurumu sivil savunma memuru vekil şube müdürü, Arama Kurtarma Teknisyeni (AKT) şef vekili, uzman çavuşluktan geçmiş personel ve adaylığı henüz kalkmış yeni personelle yönettiği doğru mudur, bu konu ile ilgili Bakanlık olarak bilgi sahibi olunmuş mudur?

2-Eski Sivil Savunma Müdürü Osman Metin Saroğlu’nun hala İl Sivil Savunma Müdürü gibi davrandığı, Kamu-Sen üyesi çalışanlara yaptıkları işe ve unvanlarına uygun çalışma şartları sunmadığı, teknik personel kadrosunda bulunan bazı kişilerin yaklaşık 4 yıldır hiçbir görev, eğitim, tatbikat v.b. gibi unvanının gerektirdiği işlere gönderilmediği doğru mudur, neden bu şekilde bir uygulama yapılmaktadır?

3-İl Müdürü, daha önce kurum içinde aldığı cezaları Kamu-Sen üyeleri nedeniyle aldığını düşünerek mi bu şekilde davranmaktadır?

4-Osman Koçak adlı personelin hala –her ne kadar yasal olsa da etik olmayan bir şekilde- şube müdür vekilliğine devam ederek, sendika üyesi personele karşı ayrımcı davranışlarda İl Müdürü’ne rehberlik ve yardım ettiği doğru mudur?

5-Kocaeli İl AFAD Müdürü hakkındaki söz konusu iddialar ile ilgili olarak bugüne kadar Bakanlık olarak yapılmış herhangi bir işlem bulunmakta mıdır, bir işlem uygulanmadıysa ne yapılması düşünülmektedir?