BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,65
HABER /  GÜNCEL

Adnan Oktar'dan gözaltında ilk mesaj!

Adnan Oktar ve grubuna yönelik operasyonda gözaltılar sürüyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü operasyonda gözaltına alınan şüpheli sayısı 170'e yükseldi. Bu arada gözaltındaki Oktar, avukatlarından elbise ve meyve suyu istedi.

Abone ol

Adnan Oktar ve grubuna yönelik dün sabah başlayan operasyon dalga dalga yayılıyor. Dün akşam itibariyle operasyonda gözaltına alınanların sayısı 170'e yükseldi. Bu arada sağlık kontrolünden geçirilen Adnan Oktar, avukatlarından temiz çamaşır ve meyve suyu istedi. Avukatı sorulan bir soru soru üzerine; ''Akıl sağlığının yerinde olup olmaması ile ilgili mesele Adli Tıp tarafından verilecek bir raporla sabit olur. Bu cezasızlık sebebidir'' şeklinde konuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının Adnan Oktar ve grubuna yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında sabah saatlerinde operasyon için

İsrail basınının Adnan Oktar ilgisi

düğmeye basılmıştı. İstanbul merkezli 5 ilde 235 şüpheliye yönelik gerçekleşen operasyonlarda gözaltına alınan şüphelerin sayısı 170’e yükseldi.

Operasyonlar kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan diğer şüphelilerin aranma çalışmaları devam ediyor.

ADNAN OKTAR'IN SORGUSU SÜRÜYOR

Öte yandan Adnan Oktar'ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu sürüyor. İki kez sağlık kontrolünden geçirildiği belirtilen Oktar akşam saatlerinde avukatlarıyla görüştürüldü. Avukatı Atanur Demir, Adnan Oktar'ın kendisinden meyve suyu, elbise ve çamaşır istediğini söyledi. Demir, Oktar'ın sağlık durumunun da iyi olduğunu ifade etti.

AKIL SAĞLIĞI YERİNDE Mİ?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube ekiplerinin bu sabah düzenlediği operasyonda gözaltına alınan ve kamuoyunda 'Adnan Hoca ' olarak bilinen Adnan Oktar'ın avukatı Atanur Demir, açıklama yaptı. Demir, "Sağlığı ile ilgili herhangi bir raporun olup olmadığına ilişkin soruya Atanur Demir, "Kaçarken yakalandığı haberi bilgisi doğru değil. Akıl sağlığının yerinde olup olmaması ile ilgili mesele Adli Tıp tarafından verilecek bir raporla sabit olur. Bu cezasızlık sebebidir. Ancak gündemimizle böyle bir konu söz konusu değil. İleriki aşamada biz hukukçu olarak bunu değerlendiririz." ifadelerini kullandı.

"GÖZALTI KARARINA İTİRAZ EDECEĞİZ"

 Atanur Demir, "Dosyada kısıtlılık kararı var. Belli deliller saklanabiliyor. Usule ilişkin belgelerle ilgili bir yasak var. Bunlar vekilden saklanamıyor. Bunları temin edeceğiz. İtiraz yoluna müracaat edeceğiz. Gözaltı kararına itiraz edeceğiz. Mal varlığına tedbir konulması kararlarının tamamına itiraz edeceğiz. Bunlarla ilgili Sulh Ceza Hakimliği çok kısa sürede karar verecek bunları da sizinle paylaşacağız." şeklinde konuştu.

"ADLİ TIP TARAFINDAN VERİLECEK BİR RAPORLA SABİT OLUR (AKIL SAĞLIĞI SORUSU)"

Sağlığı ile ilgili herhangi bir raporun olup olmadığına ilişkin soruya Atanur Demir, "Kaçarken yakalandığı haberi bilgisi doğru değil. Akıl sağlığının yerinde olup olmaması ile ilgili mesele Adli Tıp tarafından verilecek bir raporla sabit olur. Bu cezasızlık sebebidir. Ancak gündemimizle böyle bir konu söz konusu değil. İleriki aşamada biz hukukçu olarak bunu değerlendiririz. Onunla ilgili bizim gözlemimiz önemli, müvekkilin talebi önemli, mahkemenin gözlemi, yargı makamlarını gözlemi önemli şuan gündemimizde savunma olarak böyle bir düşüncemiz yok." diye cevap verdi.

2 kedicik kaçtı Tülay Kumaşçı gözaltında mı? +18'lik çıplak fotoğrafları ile...2 kedicik kaçtı Tülay Kumaşçı gözaltında mı? +18'lik çıplak fotoğrafları ile...2 kedicik kaçtı Tülay Kumaşçı gözaltında mı? +18'lik çıplak fotoğrafları ile...2 kedicik kaçtı Tülay Kumaşçı gözaltında mı? +18'lik çıplak fotoğrafları ile...HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN