BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,10
ALTIN 2.305,44
HABER /  GÜNCEL

Adnan Oktar hakkında şok iddia!

Adnan Oktar hakkında çarpıcı iddia. Ateistlere savaş açan Adnan Hoca cemaati bakın ne yapmış.

Abone ol

Ateistler kamuoyunda Adnan Hoca olarak bilinen Adnan Oktar hakkında çarpıcı bir iddiada bulundu. Fazıl Say'ın ateist olduğu için Adnan Oktar çevresi tarafından dava edildiği iddia edildi.

Ateizm karşıtı ve Darwin karşıtı kitapları kadar program yaptığı 'kedicikleri' ile de sık sık gündeme gelen Adnan Oktar hakkındaki bu bildiri çok konuşulacak.


CNN Türk'te yer alan habere göre sosyal medyada "ateistler bunu da açıklasın" diyerek sıkça esprisi yapılan ateistler, Fazıl Say'a Twitter'da yazdığı ve paylaştıkları nedeniyle verilen hapis cezasının ardından açıklamada bulundu.

"Bir Grup Ateist" imzasıyla kaleme alınan bildiride, Say'ı Adnan Oktar çevresinin dava ettiği belirtilerek, onların kendi mecralarında diğer düşünce ve inanç mensuplarına yönelik hakaretleri hatırlatıldı ve Oktar'a kendi yöntemiyle cevap verilerek dava açıldığı hatırlatıldı.

"Adnan Oktar Durdurulmalı!" başlıklı bir bildiri kaleme alan "Bir Grup Ateist" adlı grup, son olarak Fazıl Say'a Twitter'da yazıp, paylaştıkları nedeniyle verilen hapis cezasını hatırlatarak, "Biz bu konuda fikrimizi dile getirme imkanı bulamadık" diyerek, görüşlerini açıkladı. "adnanhocasucisliyor.blogspot.com" adlı bir de internet sitesi açan "Bir Grup Ateist", ifade özgürlüğüne vurgu yaptıkları bildirilerinde Adnan Oktar hakkında dava açtıklarını açıkladı.

Yazdığı ve paylaştığı tweet'ler nedeniyle Fazıl Say'ı dava eden Ali Emre Bukağılı'nın Adnan Oktar grubunun hukuk kolu olarak çalıştığı ileri sürülen bildiride, Bukağılı'nın daha önce de evrimi savunan görüşleriyle bilinen İngiliz biyolog Richard Dawkins'in "Tanrı Yanılgısı", Nedim Gürsel'in "Allah'ın Kızları" romanı, Burak Özdemir'in "Peygamber Çocuklar ve Tanrı'nın Doğum Günü" adlı kitabı ile Metis Yayınları'nın "İllallah Ajandası"nı da dava ettiği hatırlatıldı.

Adnan Oktar ve çevresinin ateizmi sansürlemekle suçlandığı bildiride, "Bir Grup Ateist" ve "Bir Grup Evrimci"nin de Adnan Oktar'ı dava ettikleri belirtildi. Bildiride, şu ifadeler yer aldı:

"Adnan Oktar ve ekibi, kendilerine ait kitap ve web sayfalarında evrimcilere, materyalistlere, dinsizlere, ateistlere ve Yahudilere ağıza alınmayacak hakaretler etmektedir. Eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırları içinde kalan pek çok yazarı ve web sayfasını dava eden Adnan Oktar ve ekibi, fikirlerini beğenmedikleri ve katılmadıkları toplum içindeki pek çok kesimin dünya görüşünü, felsefi düşüncesi ve dini inancını kendi dava ettikleri ifadelerden kat kat ağır ifadeler kullanarak aşağılamakta, ve sözkonusu toplum kesimlerine sürekli hakaret etmektedir. Bu nedenle biz de Adnan Oktar'a kendi yöntemiyle cevap vermek istedik ve kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduk. Adaletin nasıl bir karar vereceğini göreceğiz."

"Bir Grup Ateist"in bildirisi, "Tekrar altını çizmek isteriz, ne Fazıl Say yalnızdır ne de herhangi bir ateist!" denilerek ve Say'ın yargılanıp ceza aldığı tweet'ler paylaşılarak sonlandırıldı.