BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.501,21
HABER /  GÜNCEL

Adnan Hoca'dan suçlamalara cevap

Adnan Oktar canlı yayında kadınlarla ilgili bir soruya verdiği cevap farklı anlaşılınca, avukatı aracılığıyla açıklama yaptı.

Abone ol

Adnan Oktar, kendisini "kadın düşkünü" gibi gösteren haberlere ateş püskürdü. Oktar, katıldığı canlı yayında sarfettiği sözlerin medyaya farklı şekilde yansıtıldığını savundu. Aavukatı Ceyhun Gökdoğan aracılığıyla iddialara cevap verdi. İşte o açıklama:

ANLAMINDAN SAPTIRILMIŞTIR

"Haberin içeriğinde hem gerçekdışı hem de itham mahiyetinde sözler sarfedilmiştir. "Küstah", "haddini aştı", "kadın düşkünü" gibi sözler gerçekdışı olduğu kadar aynı zamanda yakışıksızdır. Müvekkilimin Peygamberimizle ilgili benzetmesine dair cümlesi tamamen yanlış manalarda kullanılmış, anlamından saptırılmıştır. Peygamberimize benzemeye çalışmak Kuran'da ve hadislerde bahsedilen, övülen bir husustur. Müvekkilim de tamamen iyi niyetli olarak samimi olarak bu cümleyi sarfetmiştir.

Bu nedenle söz konusu gerçekdışı, yakışıksız, aynı zamanda hukuki sorumluluk doğuracak söz konusu linkteki haberde düzenleme yapılmasını 5651 sayılı yasa gereği saygı ile talep ediyoruz."

Beyaz TV'deki Dinamit programına konuk olan Oktar'ın çarpıtılan sözleri ise şöyle olmuştu:

"Ben o yönden Resulullah'a çekmişim. Dedeme çekmişim. Peygamberimiz diyor ki bana üç şey sevdirildi. Birincisi namaz, ikincisi güzel kokular, üçüncüsü ise kadınlar.. "