BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,62
HABER /  GÜNCEL

Adnan Hoca 'paranoid şizofren' raporunu kullanacak mı? İşte cevabı

Adnan Oktar'ın 235 kişiyle birlikte gözaltına alınmasının ardından ilki 1983 yılında olmak üzere birçok hastaneden 'paranoid şizofren" raporu aldığı ortaya çıkmıştı. Adnan Hoca o raporlarla serbest kalabilir mi? Avukatı Atanur Demir açıkladı.

Abone ol

ADNAN Hoca olarak bilinen ve hepsi birbirinden ağır 31 ayrı suçtan gözaltına alınan Adnan Oktar'ın GATA dahil 6 değişik hastaneden ‘‘paranoid şizofreni’’ hastası olduğu ve "cezai ehliyetinin bulunmadığı" raporu aldığı ortaya çıkmıştı. Adnan Oktar'ın avukatı Atanur Demir, Oktar'ın yeni bir paranoid şizofreni raporu alıp almayacağı sorusuna cevap verdi. 

1983 YILINDAN RAPORU VAR... Adnan Oktar'a en ağır akıl sağlığı hastalığı olarak bilinen 'paranoid şizofren' raporunu ilk olarak Şişli Etfal Hastanesi 1983 yılında vermiş. 1984 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi de aynı raporu erirken askerlik yapmayan Adnan Oktar'a GATA ve Adli Tıp'ın hazırladığı çürük raporunda da 'paranoid şizofren' tanısı konulmuş. Gözaltına alınmasının ardından Oktar'ın cezai ehliyeti olmadığı için serbest kalacağı iddia edilmişti. 

ŞU ANDA GÜNDEMEMİZDE DEĞİL... Adnan Oktar'la görüşen avukatı Atanur Demir, akıl sağlığının yerinde olmadığı yolundaki raporların hatırlatılıp, savunmada bunu kullanıp kullanmayacakları sorusuna cevap verdi: "Akıl sağlığının yerinde olup olmaması ile ilgili mesele Adli Tıp tarafından verilecek bir raporla sabit olur. Bu cezasızlık sebebidir. Ancak gündemimizle böyle bir konu söz konusu değil. İleriki aşamada biz hukukçu olarak bunu değerlendiririz. Onunla ilgili bizim gözlemimiz önemli, müvekkilin talebi önemli, mahkemenin gözlemi, yargı makamlarını gözlemi önemli şuan gündemimizde savunma olarak böyle bir düşüncemiz yok" dedi.

Bomba iddia! 'Adnan Oktar tutuklanamaz, çünkü...'