BIST 8.825
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.238,96
HABER /  GÜNCEL

Adliye ve cezaevlerine FETÖ operasyonu en büyük dalga!

FETÖ soruşturmasında en büyük operasyon dalgası başladı. İstanbul Adliyesi'nin de aralarında bulunduğu 23 ildeki adliye binalarına eş zamanlı operasyon başladı. Bir diğer operasyon dalgası ise cezaevlerine vurdu.

Abone ol

ÇAĞLAYAN'daki İstanbul Adalet Sarayı ile Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece adliyelerinde çalışan 87 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Ayrıca 23 ildeki adliyelerde de operasyonlar düzenleniyor.

Öte yandan, İstanbul'da 3 cezaevi ile iki denetimli serbestlik şube müdürlüklerinde FETÖ operasyonu başlatıldı. 75 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı ile Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece adliyelerinde çalışan 87 personel hakkında, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)"üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltı kararı alındı.

Başsavcılığın talimatı üzerine harekete geçen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, başta İstanbul olmak üzere 24 ildeki adliyelere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Ekipler mesainin başlamasıyla birlikte İstanbul'da Çağlayan, Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece adliyelerine gelerek şüpheli çalışanlara yönelik gözaltı işlemi uyguladı.

Bazı çalışanların İstanbul, Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece adliyelerinde çalıştıktan sonra başka illerdeki adliyelere tayinlerinin çıkması nedeniyle operasyonun diğer şehirlerde de yapıldığı kaydedildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

BYLOCK KULLANDIKLARI BELİRTİLİYOR

Şüpheli adliye çalışanları hakkında, "FETÖ/PDY'nin amaç ve faaliyetleri doğrultusunda hareket etme, Bylock isimli programı kullanma, kapatılan Bank Asya hesaplarına belirli miktarlarda para yatırma, örgüt finansmanında aktif rol alma ve memuriyete girişlerde usulsüzlükler yapma" gibi suçlamalar bulunuyor.

İstanbul'da, FETÖ'nün adliyelerdeki yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce İstanbul, Bakırköy, Anadolu Adalet, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Silivri adliyeleri ile İstanbul Bölge İdare Mahkemesinde görevli 293 adliye personeli gözaltına alınmış, 50'yi aşan sayıda tutuklama gerçekleşmişti.

CEZAEVLERİNE OPERASYON 75 GÖZALTI

Diğer taraftan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, Silivri, Metris ve Bakırköy Kadın cezaevleriyle Anadolu ve Bakırköy Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüklerinde çalışan, infaz koruma memuru, sosyolog ve pedagoglardan oluşan 75 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

Başsavcılığın talimatı üzerine harekete geçen İstanbul Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekiplerince bu kurumlara operasyon düzenlendi ve bazı şüpheliler hakkında gözaltı işlemi uygulandı. Şüphelilerin evlerinde de arama yapılıyor.

FETÖ'nün cezaevlerine yönelik soruşturma kapsamında, İstanbul'daki cezaevlerinde görev alan çok sayıda infaz koruma memuruna ilişkin gözaltı işlemi uygulanmış ve bazı şüpheliler tutuklanmıştı.