BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.325,20
HABER /  GÜNCEL

Adliye çalışanlarından Çanakkale menüsü

Büro Memur Sen tarafından Anadolu Adalet Sarayı’nda çalışan personele öğle yemeğinde üzüm hoşafı, buğday çorbası ve ekmek dağıtıldı.

Abone ol

ANADOLU Adalet Sarayı çalışanları, Çanakkale Destanı’nın 100. yılında öğle yemeklerinde, üzüm hoşafı, buğday çorbası ve ekmek yedi.

ECDADIMIZLA ONUR DUYUYORUZ

Yüz yıl önceki zor şartlarda ecdadın yaşadığı duyguyu ve hissiyatı yaşamak istediklerini söyleyen Büro Memur Sen 5 No’lu Şube Başkanı Yahya Gökçür, “18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında biz de Büro Memur Sen ailesi olarak İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nda bir etkinlik yapalım dedik. Geçmişimizi unutmadık, geçmişte bizim için savaşan, bizim için canlarını veren ecdadımız için o gün ne hissediyorlarsa, yedikleri yemek neyse onu yaşayalım istedik. Burada bulunan personelimiz de buna iştirak etti. Biz, ecdadımızla onur duyuyoruz.

Geçmişimizden onur duyuyoruz. Evlatlarımızın da onlar gibi bir nesil olmasını temenni ediyoruz. Çanakkale’de hem kıtlık, hem de yoksulluk vardı. Onun için biz de bugünkü yemeğimizi, ecdadımızın o zamanki zor şartlarda bunları bile zor bulduğu üzüm hoşafı, buğday çorbası ve ekmekten oluşturduk. Hem o zor şartlarda, hem de yedikleri bu yemekle belki de karınları doymadan bu ülke için savaşıyorlardı, imkanlar dahilinde mücadele ediyorlardı. O zor şartlarda da bu ülkeyi kurtardılar. Biz de o duyguyu ve hissiyatı yaşamak amacıyla böyle bir şey yaptık. Cumhuriyet Başsavcımız Fehmi Tosun bey de bize müsaade ettiler. Kendisine de çok teşekkür ediyoruz” dedi.

kartal-.jpg