BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,82
ALTIN 2.419,05
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adıyaman'da ücretli park tartışması

Adıyaman'da uygulamaya konulan ücretli oto park uygulaması tartışmaları ve kavgaları beraberinde getirdi.

Abone ol

Adıyaman'da bazı cadde ve sokaklarda araç parkların ücretli olması ve bu uygulamanın başlamasıyla birlikte tartışmalar ve kavgalarda beraberinde geldi.

Özellikle Adıyaman Devlet Hastanesi'nin hasta ve hasta yakınlarının araçları için park alanı yok iken, acil karşısındaki caddenin ücretli park alanı olmasına vatandaş büyük tepki gösterdi. Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Mehmet Dağhan ve vatandaşlar hastanenin acil kısmında ki caddenin ücretli olmasına tepki gösterdi. Kentin değişik cadde ve sokaklarında aynı anda başlatılan uygulamanın yeni olması nedeniyle vatandaşlar ile görevliler arasında zaman zaman tartışmalar ve kavgalar meydana geliyor. Belediye tarafından Adıyamanspor'a verilen ücretli park uygulamasını taşeron bir firma yürütüyor. Parkların ilk on dakikasında ücret alınmazken, araç sürücüleri saat başı 1 TL ücret ödüyor.

Yavuz Selim Mahalle Muhtarı Mehmet Dağhan, vatandaşların yoğun şikayeti olduğunu ve acil girişi karşısında böyle bir uygulamanın olmasının mantıklı olmadığını belirterek, hastanenin park alanının olmadığını dile getirdi.

Dağhan, "Adıyaman Devlet Hastanesi'nin kendisinin acil bölümünde park yeri yok. Bu nedenden dolayı vatandaşlar hastalarını getirirken araçları yolun kenarına park ediyor. Hasta sahipleriyle park görevlileri arasında tartışmalar ve kavgalar yaşanıyor. Bu uygulamanın acil karşısından kaldırılmasını istiyoruz. Devlet hastanesiyle görüştük. Hastane acil karşısının parkının ücretli olması uygun değil" dedi.