BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,20
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adıyaman'da ruhsat harçlarında indirim

Adıyaman kent merkezinde kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi için inşaat ruhsatlarında 2010 yılı sonuna kadar indirim yapıldı.

Abone ol

Orhan KARAKAŞ
ADIYAMAN

Adıyaman kent merkezinde kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi amacıyla inşaat ruhsatları harçlarında; 2010 yılı sonuna kadar yüzde 35 indirime gidildi.

Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan konuyla ilgi yaptığı basın açıklamasında; Adıyaman’da faaliyet gösteren tüm mühendis ve mimarlar odaları temsilcileri ile görüşülerek, inşaat ruhsatları için alınan harç ücretlerini toplam yüzde 35 indirdiklerini belirtti. Belediye Meclis Salonu’nda tüm mühendis ve mimarlar odaları temsilcileri ile üyelerinin katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında; belediye adına Başkan Büyükaslan, mühendisler adına İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Zeynel Bakır konuyla ilgili açıklamada bulundular.

Hedefleri kaçak yapılaşmayı önlemek olduğunu ve bunun için yoksul vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla ruhsat harçlarında bazı kriterler getirdiklerini belirten Başkan Büyükaslan; “kanunlarla tam olarak bir türlü önüne geçilemeyen kaçak inşaat problemi sadece Adıyaman’ın değil, bütün Türkiye’nin önde gelen probleminden biridir. Kaçak inşaatın sebeplerine baktığımızda, ekonomik sebepler, idari sebepler, kültür etkisi, vb. birçok sebep sıralanabilir. Kentimizde kaçak inşaatın temel nedeni ise vatandaşın ekonomik düzeyinin düşük olmasıdır” dedi.

Kaçak yapılaşmanın sadece Adıyaman’a özgü olmadığını kaydeden Adıyaman İnşaat Odası Başkanı Zeynel Bakır ise, “bizim mevcut sorundan ziyade deprem kaynaklı bir sorunumuz var. Deprem sorununu gidermemiz mümkün değil ve deprem sorunuyla hep yaşayacağız. Madem bu sorunla yaşayacağız, o zaman sorunun bize en az yansıma biçimi noktasında tedbir almamız gerekmektedirBu anlamda bize destek veren mühendis arkadaşlarımıza ve Sayın Belediye Başkanımız Necip Büyükaslan’a çok teşekkür ediyoruz. Umarım bu aşamadan sonra vatandaşlarımız kaçak yapılaşmaya artık meyletmez” şeklinde konuştu.