BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.438,16
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adıyamanda kaldırımlar düzenleniyor

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Mustafa Kemal Caddesi'nde kaldırım taşları döşenmeye başlandı.

Abone ol

Mustafa Kemal Caddesinde 45 gün önce başlatılan yol yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor. Hafriyat çalışmaları biten yolda kaldırım çalışmaları başlatıldı.

Alt yapısı tamamen yenilenen yola doğal gaz boru hattı da döşenerek Kahta'ya gelecek olan doğal gazın da alt yapısı hazırlanmış oldu. Tedaş, Türk Telekom ve Kahta Belediyesinin de tesisat yenilenmesine gittiği yolun büyük bir kısmının bitmek üzere olduğu bildirildi.
Projeye bağlı kalınarak üç ay içinde yolun tamamen bitirileceğini söyleyen Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, Haziran ayı içinde yolun diğer kısmına da başlayacaklarını söyledi.

Yapılan yolun alt yapısının teknik olarak Kahta'da yapılan diğer yollardan farklı olduğunu ifade eden Yusuf Turanlı, "Yolun alt yapısı çok sağlam olacak şekilde yapılıyor. Kahta'da bu şekilde yapılan başka bir yolumuz yok. Bu yolun bozulmaması için böyle bir çalışma yaptık. İki şeritli olan yolumuzun bir tarafında kaldırım
taşları döşemeye başladık. Diğer tarafa da Haziran ayı içerisinde başlayacağız. Yolun tamamını taahhüt ettiğimiz gibi altı aydan önce bitireceğiz" dedi.