BIST 9.525
DOLAR 32,63
EURO 34,84
ALTIN 2.503,13
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adıyamanda aile hekimliği uygulaması

Adıyaman'da 2006 yılından beri uygulanan Aile Hekimliği uygulaması, başka illere örnek oluyor.

Abone ol

Şanlıurfa Sağlık Müdürlüğü yöneticileri Adıyaman'da yaklaşık 4 yıldan beri uygulanan Aile Hekimliği uygulamasını yerinde gördü.

Adıyaman Sağılık Müdürü Mehmet Emin Taş ve diğer yöneticilerden işleyiş hakkında bilgi alan Şanlıurfa Sağlık Müdürlüğü yöneticileri, uygulama sürecinde şuan ki duruma kadar ayrıntılı bilgi aldılar. Mehmet Emin Taş, çalışmaların kaynak teşkil ettiğini belirterek, "Aile Hekimliği uygulaması şu ana kadar birçok il tarafından yerinde incelenerek örnek uygulama olarak benimsenip kendi illerindeki hazırlık çalışmalarına kaynak teşkil etti. Birinci basamak sağlık hizmetlerinin daha organize bir şekilde sunumuna imkan sağlayan bu uygulama, koruyucu sağlık hizmetlerine de istenen nitelik ve kaliteyi getirmiştir.

Son olarak komşu illerimizden Şanlıurfa Sağlık Müdürlüğü yöneticileri toplu halde ilimize bir günlük ziyaret gerçekleştirip aile hekimliği uygulamasını yerinde görme imkanına kavuştular. Müdürlüğümüz tarafından gelen heyete hazırlık çalışmaları yanı sıra uygulama sürecinde yaşananlara varıncaya kadar ayrıntılı bilgilendirme yapıldı. Teorik bilgilendirme toplantısından sonra sahada fiili uygulama ile ilgili yerinde inceleme ve gözlemlerde bulunuldu" dedi.