BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.491,09
HABER /  GÜNCEL

Adıyaman Üniversitesi öğrencileri isyan etti! Üst geçit istiyoruz

ADIYAMAN 'da geçen hafta yaşanan ve üniversite öğrencileri Elif Dağdelen ve Emine Şevval Aytemir’in ölümüne neden olan kaza herkesin yüreğini yaktı. Üniversite öğrencileri arkadaşlarının ölümüne neden kaza sonrası sosyal medyada ayağa kalktı ve yetkilerden önemli bir talepte bulundu. Öğrencilere müjde Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu'dan geldi.

Abone ol

ADIYAMAN 'da geçen hafta Atatürk Bulvarı üzerinde Adıyaman Üniversitesi Arapça Öğretmenliği Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Elif Dağdelen ile Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu 1’nci sınıf öğrencisi Emine Şevval Aytemir’in ölümüne neden olan kaza sonrası üniversite öğrencileri harekete geçti.

Geçen hafta Atatürk Bulvarı üzerinde bir otomobilin çarptığı kazada Elif Dağdelen ve Emine Şevval Aytemir hayatını kaybetmiş ve yaşanan bu acı kazanın ardından sürücü tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

ÖĞRENCİLER ÜST GEÇİT İSTEDİ BAŞKAN KUTLU MÜJDE VERDİ: Dağdelen ve Emine Şevval Aytemir'in arkadaşları kazanın meydana geldiği yaya geçidi için yetkilerden yaya geçidi yapılmasını istedi. Sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan mesaj atan öğrenciler yaya geçidinde daha önce de bir çok kazanın meydana geldiğini ve bu durumun kendilerini çok korkuttuğunu belirterek yetkilerden yardım istedi ve bir üst geçit yapılması talebinde bulundu. Öğrencilerin talebine yanıt Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu'dan geldi.

ÜST GEÇİT VEYA ALT GEÇİT YAPILACAK TAKİPÇİSİ OLACAĞIM: Öğrencilere müjdeyi Kutlu bizzat kendisi verdi. Öğrencilerin mesajları sonrası bir açıklama yapan Kutlu, bulvarda alt veya üst geçit yapılması noktasında teknik çalışmaların başlayacağını ve çalışmaların takipçisi olacağını açıkladı.

DAHA ÖNCE DE BİR ÇOK KAZA YAŞANMIŞ: Adıyaman'ı Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'ya bağlayan yol Adıyaman Üniversites'nin hemen önünden geçiyor ve dolayısıyla yol çok işlek. Okul çıkışı üniversite öğrencilerinin kullanmak zorunda kaldığı bu yol öğrenciler için büyük bir tehlike arz ediyor. Yolda daha önce de bir çok kaza yaşanmış.

İŞTE ÖĞRENCİLERİN MESAJLARI: