BIST 9.583
DOLAR 32,45
EURO 34,48
ALTIN 2.474,00
HABER /  GÜNCEL

Adıyaman şehit askerlerin isimleri yaralıların kimlikleri belli oldu

ADIYAMAN'da 3'ü dost ateşiyle olmak üzere 4 askerimiz şehit oldu. Şehit ve yaralı askerlerin isimleri Adıyaman Valiliği tarafından açıklandı.

Abone ol

Adıyaman'da mermer ocağını basan teröristlere müdahale için giden jandarma birlikleri yola döşenen patlayıcının infilakı ile şehit verdiler. Zırhlı araçta bir asker şehit olurken 6 asker de yaralandı. Askerlerin tahliyesi sırasında sivil araç kullanınca diğer birlikler terörist sanıp ateş açtı. Dost ateşiyle 3 askerimiz daha şehit düştü.

Adıyaman Valiliği şehit olan askerlerin isimlerini duyurdu. Tuncay Doğan, Oğuzhan Tekerek, Aydın Özer ve Kürşat Yılmaz kahreden olayda şehit düştü. Olayda Coşkun Sönmez, Salih Aynacı, Mehmet Ali Karagöz, Doğan Bişkener, Barış Asker Kaya ve Yusuf Çopur yaralandı. Yaralı askerler Adıyaman Eğitim ve Araştırma hastanesinde tedavi görüyorlar.

Adıyaman Valiliği yaptığı yazılı açıklamada şu bilgileri verdi: -"Adıyaman merkez Kuyucak köyü bölgesine diğer güvenlik güçlerine takviye için gelen kahraman jandarmamızın zırhlı aracına, daha önce yola yerleştiren el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle 1 kahraman jandarmamız olay yerinde şehit olmuştur.

Dost ateşiyle 3 askerimiz şehit
-Bölgede bulunan diğer güvenlik birimlerimiz yaralı jandarmalarımızı sivil araçla olay yerinden tahliye etmeye çalışırken, bölgede bulunan diğer güvenlik görevlilerimiz, sivil aracı terörist unsurların olduğunu zannederek ve olay yerinden kaçmaya çalıştığını düşünerek, güvenlik birimlerimizin bulunduğu sivil araca ateş açması sonucu maalesef dost ateşiyle kazaen 3 kahraman evladımız şehit olmuştur."

Şehit askerlerle ilgili vahim gerçek! Adıyaman valiliği açıkladı