BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,19
ALTIN 2.325,14
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Aygün'den bomba iddia

Adıyaman'da cemevinin temel atma törenine katılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, İllegal İslam Devleti diye bir örgütün olduğunu ileri sürdü.

Abone ol

İNTERNET HABER - Her söylediği olay olan CHP'nin aykırı milletvekili Hüseyin Aygün, Adıyaman'da yaptığı açıklamalarla yine siyasete bomba düşüreceğe benziyor.

"İllegal İslam Devleti diye bir örgüt var. Bunlar Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen cihatçı teröristlerdir. Bunlar Suriye halkını temsil etmiyorlar.'

Vatandaşlar tarafından toplanan yardımlarla yapımına başlanılan cemevinin temeli için Karapınar Mahallesi'nde temel atma töreni düzenlendi.

Törende konuşan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, barış sürecine ve Suriye'deki çatışmalara değindi.

Barış sürecinde kimsenin hayatını kaybetmemesinin çok olumlu olduğunu ifade eden Aygün, "Barış süreci kimsenin hayatını kaybetmemesi akan kanın durması bakımından çok olumluydu. Ancak gerek Suriye'de gerek Irak ta çatışmalar can kayıpları hem barışı değerlendirmemizi sağlıyor, hem de bu barışın kalıcı hale gelmesi için çatışmasızlık kalıcı hale gelmesi için sorumlulukları arttırır. Bu bakımdan yurttaşların başta olmak üzere ana dilde eğitim almaları bütün azınlıkların insan olmaktan bütün hakları anayasa üzerinden tanınması gerekiyor" dedi.

BİR ÖRGÜT VAR

Suriye'deki çatışmalarla ilgili de İslam Devleti diye cihatçı terörist bir örgütün olduğunu belirten Hüseyin Aygün, şunları söyledi:

"Bir örgüt var. İllegal İslam Devleti diye bir örgüt var. Bunlar dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen cihatçı teröristlerdir. Bunlar Suriye halkını temsil etmiyorlar. Suriye halkı bunların mücadelesini onaylamıyor. Humus'ta Suriye'nin kuzey kesimlerinde kendisi gibi inanmayan insanları ne kadar katlettiğini yakinen gördük, ama burada kimyasal silahlarında kullanılması kendi kirli emellerine ulaşmak için masum insanları öldürme yoluna tevessül edebileceğini biliyoruz. Kınıyorum lanetliyorum."