BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,40
HABER /  EKONOMİ

Adınıza kayıtlı kaç hattınız var!

Cep telefonu kullanıcıları artık adlarına açılan yeni hatları internet üzerinden sorgulayabilecek.

Abone ol

Bilgi Teknoloji Kurumu (BTK), son yıllarda vatandaştan izinsiz, vatandaşın adına açılan hatlarla ilgili bir çalışma başlattı. Bu çalışmaya göre, sizden izinsiz olarak, kimlik bilgilerin kullanarak adınıza hat açılıp açılmadığını öğrenebileceksiniz.

BTK'nın internet sitesinden verdiği hizmet için TC Kimlik Numarası ve size ait cep telefonu numarasının bilinmesi gerekiyor.

BAŞKASININ ADINA OLAN HATTINIZI ÜZERİNİZE ALIN

Kişilerin bilgileri olmadan kullanılan cep telefonu hatlarının ortadan kaldırılması ve bu alanda yaşanan suiistimallerin önlenmesi amacıyla BTK tarafından daha önce de bazı kararlar alınmıştı. Son olarak Kurul tarafından Eylül ayında alınan kararda, kendi adlarına abonelik sözleşmesi olmadan başkalarının adına açılmış cep telefonu hatlarını kullananlara, bu hatları üzerlerine almaları için 1 yıllık süre tanınmıştı. Buna göre başkalarına ait cep telefonu hatlarını kullananların, 1 Ekim 2013 tarihine kadar ilgili GSM işletmecisine başvurup taahhütname imzalayarak, kullandıkları hattı herhangi bir ücret ödemeden üzerlerine alma imkânı bulunuyor.